Zimo backstage
Launchmetrics //

Zimo backstage

Na milanskom tjednu mode smo vidjeli razmazanu maskaru, efekt vodenih boja na očima, bijelu olovku oko očiju. Trenutno se održava zadnji tjedan mode za ovu sezonu i to je uvijek Pariz. U nastavku vam donosimo sve što smo uočili na pariškim modnim pistama, a bilo je svega. 

Maskara u boji

Već smo prije pisali o novom trendu bojanja trepavica u različite boja, od plave do roze. Došao je i do pariških modnih pista brendova Ganni i Van Noten. Modeli su imali uistinu jake boje dok su na Ganniju na vanjskom dijelu oka imali umjetne trepavice kako bi se postigao butterfly look. 

Bijela u kutku oka

U Milanu su modeli na reviji Ravea imali bijelu olovku oko cijelih očiju dok se Vaillant odlučio na više minimalistički pristup. Makeup artisti su tek u kut oka i malo šire stavili bijelo sjenilo koje je blago bisernog finisha. Ovo je uobičajeni trik za otvaranje oka tehnikom highlightinga te apsolutno uvijek upali. 

Jedna obojena usna

Look u kojem je obojena samo donja usna nas je oduševio. Radi se makeupu s Reverie Caroline revije te su se bazirali na različite nijanse crvene i bijelu. Da ne bude samo boja na usni, šminkeri su na donji rub usne dodali bijelu liniju. Zbog te crte, look pomalo podsjeća na 50s Comic Art. 

Aplikacije po licu

Jasno je da se ovako nećemo našminkati za posao, faks ili školu, ali ga vrijedi spremiti u folder za inspiraciju za festival ili neki tematski party. Ovakav look je viđen na modnim pistama brendova Zomer i Shuting Qui. 

Crveni ruž i naglašene trepavice 

Ester Manas nije na svojoj reviji napravila makeup look koji će se pamtiti. Ona nas je samo podsjetila na to koliko samo crveni ruž i naglašene crne trepavice mogu dobro izgledati. Čak niti obrazi modela nisu posebno naglašeni već su potpuno ostavljeni. Ovaj izbor je hrabar zato što pred svjetlima i blicevima fotografa, lice može izgledati kao da mu nedostaje dimenzije i topline. To svakako nije slučaj s ovim makeup lookom. 

Ljepota