Zendaya i Tom Holland
Profimedia //

Zendaya i Tom Holland

Frajer koji je ponosan na svoju curu/partnericu/ženu, koji nema issue s njenim uspjehom, kojeg to ne kastrira, koji će - čak i ako negdje u dubini duše misli da je to cheesy (on ili njegovi frendovi back home), doći na pozornicu, nastupiti iza svoje djevojke pop-ikone, nakloniti joj se (u fraku i sa cilindrom na glavi), ponijeti ju sa scene u naručju. Dakako, i Taylor je podržavala njega. Nema tko se ne sjeća njezinih sad već ikoničnih posjeta stadionima, njezinih stylinga (puno nakita, šiške, konjski rep, spitka), njezinog prisnog odnosa s mamom Kelce koja je i sama postala celebrity zbog golemog uspjeha svoja oba sina, njezinog crvenog ruža i širokog osmijeha punog sreće. Tada su se postavljala pitanja može li silno zanimanje medija za američki nogomet postati uteg njezinom dečku, i bi li Taylor trebala biti manje primjetljiva i manje prisutna na njegovim utakmicama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Travis Kelce (@killatrav)

Kada je Travis, i sam superstar, doduše sportski, počeo pohoditi njezine koncerte, to je za javnost ipak bilo malo drugačije: slavio se njegov dolazak kao dokaz da je njihova veza dobro ali i kao dokaz da je ponosan na svoju curu, da se ne boji da bi činjenica da je ona najveća pop zvijezda današnjice moglo zasjeniti njegov identitet. Ipak, nitko nije očekivao da će se u jednom trenu- i to u Londonu- popeti na scenu i s oduševljenjem i osmijehom- istim onim koji su pomalo zamjerali Taylor - nastupiti kao back vocal, kao plesač u drugom redu, kao podrška, kao simbol. Toliko o dvostrukim standardima. Ipak, Burrell točno i optimistično promatra ovu stvar: postoji li šansa da ostrašćeno podržavajući frajer uđe u mainstream? Da se sa planeta super celebrityja taj trend ponašanja prelije i na „običan puk“, pa da frajeri prestanu masakrirati uspješne žene zbog njihovog radnog vremena, nedostatka fokusa na njih i njihovu prehranu, i da se, čak i oni najbolji, ne osjećaju kastrirano uspjehom svoje supruge? Promatrali smo godinama i u celeb svijetu takve slučajeve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Taylor Swift (@taylorswift)

Postoji čak i nešto što se zove Oscarova kletva. Reese Witherspoon i Sandra Bullock možda su najpoznatiji primjeri žena čije su karijere eksplodirale, ali, umjesto da to slave u zagrljaju voljenih podržavajućih muževa-  bile su prevarene i ostavljene same, sa svojim nagradama i užasnom boli u trbuhu, i, pretpostavljamo, pitanjem: što sam učinila krivo? Samo sam radila svoj posao najbolje što znam! Poznajem i u „stvarnom životu“ mnoge takve primjere: i navodno emancipirani muškarci, koji nominalno prihvaćaju sve pozitivne nuspojave uspjeha svoje supruge (novce, status), na mnoge načine pasivno agresivno zlostavljaju partnerice, inzistirajući da su zanemareni, cvileći da su žene hladne kučke fokusirane samo na svoju karijeru, i odlučujući se, često, za druge verzije svojim supruga, manje ambiciozne (ili ambiciozne na drugim mjestima), ne zaboravljajući pritom na novovjeko pravilo o podjeli bračne imovine 50/50, ne pokazujući da im na tom polju smeta emancipacija, niti da ih kastrira lova zarađena od strane karijeristica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

Ne moramo ići daleko u Hollywoodsku povijest, jer je primjer Bena Afflecka vrlo aktualan. I sam velika zvijezda filmske industrije, nesposoban da se - po drugi put zaredom - ulovi u koštac sa zvjezdanim statusom svoje navodno velike ljubavi J LO, mjesecima je izlazio s njom po eventima koji mu kao dobitniku Oscara i čovjeku koji je dejtao isključivo filmske dive, ne mogu biti strani, namršten i nad****, konačno je posustao i odlučio se odseliti, te u iznajmljenoj kućici promišljati može li podnijeti taj užas da se sam svojom odlukom stavio u poziciju da bude muž Jennifer Lopez. Horor tog užasa (Ona radi selfije! Nju prate paparazzi! Ona se voli obraćati obožavateljima putem društvenih mreža!) previše je- opet- za njegovo introvertno srce, čega se- opet- sjetio tek kada joj je već stavio prsten na ruku i rekao joj da će ju voljeti do kraja života. Koliko god mi se srce slama za hispanoameričku ikonu, jer kao žena duboko razumijem žudnju za ljubavlju većom od svijeta, ne mogu da ne pomislim: ima li istine u tome što kolegica Barrett analizira, hoće li žene (poput J Lo, ali i mi druge) biti spašene, jesu li podržavajući muškarci konačno here to stay? Nije Travis Kelce jedini koji se čini posve neokrznut turnejom, novcem i slavom svoje partnerice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

Ovo proljeće sve su oči bile uperene na Toma Hollanda, poznatijeg kao nekadašnjeg Spidermana, a možda još poznatijeg kao dio para Zendaya- Tom Holland. Glumac se vratio teatru igrajući u Shakespeare na West Endu dok je Zendaya brisala zvjezdanu prašinu preostalu sa crvenih tepiha s predstavljanja drugog dijela Dine i sa Law Roachem stvarala tennis core. Neusporediv je impact koji trenutno njih dvoje imaju na popkulturu: ona je modna ikona i glumica koja i osrednji scenarij poput Challengersa pretvara u film o kojem svi govore, smiješi se paralelno s dvije naslovnice najprestižnijih Elle izdanja, te je glavna zvijezda Met Gale koja se dvaput presvlači jer jednom naprosto nije dovoljno za nju i njezin tim. On je talentiran glumac koji se bori sa mlakim kritikama Romea i Julije. Ipak, djeluju kao da su jači nego ikad: on uzdignute glave, ponosno i cool, posta fotke njezine specifične ljepote s navedenih evenata, a ona nasmijana od uha do uha pronalazi vremena u pretrpanom rasporedu za njegovu premijeru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zendaya (@zendaya)

Želimo vjerovati da je moguće da se žena više ne mora ispričavati za svoj uspjeh ni kompenzirati svoj fokus na karijeru, publiku ili društvene mreže (koje su danas dio mnogih poslova, pogotovo izvođačkih). Ako su Travis i Tom predvodnici, Elle Hrvatska ih proglašava uzorima za sve muškarce svijeta!

Elle stav