P&G //

Procter & Gamble Hrvatska i Hrvatski paraolimpijski odbor su potpisali vrijedan sponzorski ugovor u trajanju od godine dana koji će biti usmjeren na inkluziju i razvoj parasporta među djecom s poteškoćama u razvoju. Inicijativa pod nazivom „Pobjednici iz dana u dan“ vrijedna je 15 000 eura i odvijat će se u trgovinama dm – drogerie markta uz poruku „Snaga je u nama – i kad to otkrijemo postajemo nepobjedivi!“ 

Procter & Gamble je i globalni pokrovitelj Međunarodnog paraolimpijskog odbora od 2021. godine čime potiče inkluziju i razvoj parasporta diljem svijeta. Suradnja s Hrvatskim paraolimpijskim odborom započela je prošle godine tijekom priprema i kvalifikacijskih natjecanja hrvatskih parasportaša za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine. Ova suradnja će biti dodatan poticaj za uključivanje djece i mladih s poteškoćama u razvoju u parasport u Hrvatskoj. 

Procter & Gamble koristi svoj utjecaj diljem svijeta kako bi pokazao svoju predanost pozitivnim promjenama u područjima koja potiču jednakost i inkluziju. Hrvatski parasportaši postižu iznimne rezultate u svim područjima i njihova snaga svima nama može biti primjer kako se postaje pobjednik iz dana u dan. Zahvaljujemo Hrvatskom paraolimpijskom odboru na velikim naporima koje ulažu u razvoj i približavanje parasporta djeci i mladima s poteškoćama u razvoju. Hrvatskim parasportašima želimo puno uspjeha na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Parizu“, izjavio je direktor Procter & Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju, Danko Badanjak. 

U Hrvatskoj prema posljednjem popisu stanovništva ima čak 600 000 osoba s invaliditetom što je oko 16% stanovništva. Od tog broja se samo oko 10 000 osoba profesionalno ili rekreativno bavi parasportom, odnosno oko 2%. Zato je i cilj ove suradnje potaknuti djecu i mlade s poteškoćama u razvoju da se uključe u sportske aktivnosti koje su dugoročno od velike važnosti za ukupno zdravlje djece s poteškoćama u razvoju. 

Aktivno radimo na poboljšanju infrastrukture za razvoj parasporta u Hrvatskoj. Od neprocjenjive je važnosti da djeca s poteškoćama u razvoju imaju pristup sportskim aktivnostima i educirane trenere koji s njima mogu redovito raditi. Izazovi su još veliki posebno u manjim sredinama u kojima je potrebno dodatno poraditi na osvješćivanju potrebe za uključivanjem djece s poteškoćama u razvoju u parasport, čak i u njihovim obiteljima. Zahvaljujemo kompaniji Procter & Gamble što nam pomaže da skrenemo pozornost na ovaj problem i da još više djece s poteškoćama u razvoju uključimo u parasport“, izjavio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Ratko Kovačić.

Procter & Gamble je od 2010. g. globalni partner Međunarodnog olimpijskog odbora i tijekom 14 godina suradnje milijuni ljudi diljem svijeta su svjedočili uspjesima poznatih sportaša i kroz marketinške kampanje kao što je „Hvala ti, mama!“, a pri tome su i kupnjom proizvoda kompanije P&G sudjelovali u sponzoriranju njihovog daljnjeg sportskog razvoja. 

Prošle godine je ova suradnja proširena i na Međunarodni paraolimpijski odbor u sklopu sve većih napora kompanije Procter & Gamble na promicanju uključivosti i jednakosti na svim razinama pa tako i u sportu. Inicijativa „Pobjednici iz dana u dan“ trajat će godinu dana, a kompanija Procter&Gamble zahvaljuje kupcima koji kupuju P&G-jeve proizvode i time omogućuju ovu i slične inicijative. 

Lifestyle