Kate Moss
Profimedia //

Kate Moss

Jedno od najpoznatijih imena u modnoj industriji je Kate Moss. Kate je prozvana supermodelom devedesetih godina, a iako je u svojoj karijeri imala uspona i padova, ostala je jedna od ikona industrije. Tijekom svoje vrlo uspješne karijere imala je mnogo zavidnih modnih trenutaka, a izbor vjenčanice nije razočarao.

Kate Moss se 2011. godine udala za gitarista Jamieja Hincea. Vjenčanje se održalo u malom gradiću Cotswoldsu u središtu Engleske, a bilo je to tipično vjenčanje rokera i supermodela. Cijela proslava trajala je čak tri dana, a zbog opuštene atmosfere koja je nalikovala festivalu dobila je naziv Mosstock. S obzirom na to da je bila riječ o vjenčanju supermodela sve oči bile su uprte u Katein izbor vjenčanice za bitan dan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Confetti e Popcorn Weddding & Events (@confettiepopcorn)

Retro vjenčanicu inspiriranu elegantnim haljinama iz Great Gatsbya dizajnirao je jedan od najvećih dizajnera John Galliano. Nije tajna kako su dizajner i manekenka bili prijatelji i poslovni suradnici jer upravo je Moss bila jedna od njegovih muza. Vjenčanica koju je Galliano dizajnirao kasnije je postala inspiracija brojnim drugih budućim mladenkama. 

Mješavina razdoblja

Vjenčanica je bila skladan miks dvaju razdoblja - dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća s modernim twistom. Romantična haljina bila je prozirna slip haljina koja je imala koso rezani doljnji dio vjenčanice, a steznik je imao proziran sloj na kojemu su bile zlatne šljokice. Donji dio vjenčanice bio je napravljen od suknje koja je djelovala kao mreža. Čipkast veo je također bio napravljen u stilu 1920-tih godina te je s obje strane kao poseban detalj imao cvijeće. Cijela vjenčanica imala je boho štih te je prkosila tradicionalnim vjenčanicama. Poseban detalj ovom bridal looku bile su zlatne šljokice na dnu vjenčanice. 

Posebna suradnja

John Galliano jedno je od najprepoznatljivijih dizajnera u svijetu koji je bio kreativni direktor modne kuće Dior. Osim što su njegovu karijeru obilježile brojne impozantne revije, Galliano se suočio s posljedicama njegovog antisemitskog ispada u Parizu. Nakon što ga se Dior riješio, Kate Moss dala mu je priliku da joj izradi vjenčanicu. Galliano je u svom dokumentarcu High & Low: John Galliano izjavio kako mu je proces stvaranja Kateine vjenčanice bila svojevrsna kreativna rehabilitacija. Koliko su njih dvoje bili bliski govori činjenica da u jednoj sceni saznajemo od same Kate da joj Galliano davao upute kako da hoda do oltara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @sofiaagapova

Lifestyle