Profimedia //

Princeza Kate Middleton i princ William danas su posjetili Southport, grad koji je još uvijek potresen stravičnim napadom nožem u kojem su u srpnju život izgubile tri djevojčice. Ovo je ujedno bilo i prvo javno pojavljivanje princeze Kate nakon završetka liječenja kemoterapijom, ako ne računamo njezi posjet dvorcu Windsor u kojem je imala prilike upoznati Liz, britansku fotografkinju koja se također bori s teškom bolesti kroz koju je Kate prošla i od koje se još uvijek oporavlja.

Profimedia //

Kate se ovoga puta sa svojim suprugom, susrela s obiteljima preminulih djevojčica Bebe King, Elsie Dot Stancombe i Alice Dasilva Aguiar, koje su tragično izgubile život tijekom plesne radionice s temom Taylor Swift. Par se također sastao s Leanne Lucas, hrabrom učiteljicom plesa koja je pokušavala zaštititi djecu tijekom napada.

Profimedia //

Ovaj posjet, iako tiho organiziran, nosio je ogroman emotivni teret. Kraljevski par odlučio je privatno susresti obitelji žrtava, izražavajući sućut daleko od očiju javnosti. No, u izjavi nakon posjeta, javno su izrazili svoju podršku: "Susret sa zajednicom danas bio je snažan podsjetnik na važnost međusobne potpore u trenucima nezamislive tragedije. Ostajete u našim mislima i molitvama."

Kate zna kako nositi hit boju sezone

Odjevena u elegantan smeđi kaput i zatvorene cipele na petu, Kate je tijekom posjeta izgledala elegantno i sofisticirano. Ispod njezinog kaputa je provirivala bordo haljina na točkice, a s obzirom na to da je upravo bordo hit boja jeseni, Kate je kao i uvijek uspjela spojiti klasiku s modernošću.

Profimedia //
Profimedia //

Kraljevska zaklada para također je donirala značajna sredstva Nacionalnoj službi za policiju i dobrobit, podržavajući psihološku i fizičku rehabilitaciju policijskog i hitnog osoblja pogođenog tragedijom. Tri mjeseca nakon tragičnog napada, princ i princeza od Walesa željeli su potvrditi svoju predanost zajednici Southporta, sada i u budućnosti. Za princezu Kate, ovo je bio nježan, ali snažan povratak u javni život, obilježen gracioznošću, hrabrošću i neuništivim osjećajem dužnosti.

Moda