Louis Vuitton fw21
Launchmetrics //

Louis Vuitton fw21

Prvi ponedjeljak u svibnju iduće godine konačno ima svoju temu. Točnije, izložbu koja će biti povod okupljanja najrelevantnijih imena iz svijeta mode, glazbe, filma i šire. Met gala je svoju iduću izložbu posvetila Afroamerikancima koji su oblikovali modu s posebnim fokusom na mušku modu i dandy stil atlanske dijaspore. Ovo je također drugi put u povijesti gale da je tema posvećena isključivo muškom stilu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The Metropolitan Museum of Art (@metmuseum)

Inspirirana je knjigom Monice Miller, “Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity”, koja prati povijest Afroamerikanaca i stila od razdoblja američke konfederacije do suvremene mode. Miller objašnjava kako su Afroamerikanci postali arbitri stila, te kako su povijesno koristili dandyjevske alate (odjeću, geste i duhovitost) kako bi srušili ograničavajuće identitetske oznake i predložili nove načine oblikovanja političkih i društvenih mogućnosti u njihovom svijetu.

Virgil Abloh
//

Virgil Abloh

olivier rousteing
Promo/Balmain Beauty //

olivier rousteing

Pyer Moss ss20
Launchmetrics //

Pyer Moss ss20

U duhu teme, uz Annu Wintour ove godine izložbom i događajem predsjedaju A$AP Rocky, Pharrell Williams, Colman Domingo, Lewis Hamilton i LeBron James. U samoj izložbi će se naći djela najznačajnijih afroameričkih dizajnera i dizajnerica današnjeg i prošlih doba, što uključuje Wales Bonner, Oliviera Rousteinga i Virgila Abloha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Andre Leon Talley (@andreltalley)

Iako se tema samog crvenog tepiha još ne zna, sigurno će biti na tragu same izložbe. Očekujemo doslovne reference na rad dizajnera u samoj izložbi, no oni koji se odvaže modno citirati Andrea Leona Talleya, Dennisa Rodmana i njima bliske ‘’moderne dandyje’’ će vjerojatno pokupiti najviše pohvala na crvenom tepihu.

Moda