pexels
//

pexels

Preklopljene, zamotane, američke, japanske, danske – palačinke volimo u svim verzijama, a recepti s tajnim sastojcima za što mekanije i izdašnije palačinke prenose se s generacije na generaciju. Svi pamtimo prve pokušaje kad smo se trudili ispeći palačinke jednako tanke i s rupicama iz kojih curi marmelada po uzoru na bakine, ali dug je put i trening do tog savršenstva. Ova je delicija istovremeno jako jednostavna i jako zahtjevna za pripremu, no, zato su nam stvorile najslađe uspomene. Evo prilike da od 27. kolovoza do 8. rujna uživate u palačinkama i doživite zabavne trenutke s klincima, obitelji ili jednostavno s prijateljima jer poznati slastičari sa svojim recepturama pobrinut će se da svi pronađu omiljeni okus i najdraže palačinke.

A tko uvijek napravi najbolje palačinke? Pa bake, naravno. U Rougemarin Parku bake neće morati raditi palačinke, nego će ih degustirati. A da ne ostane sve samo na degustaciji za bake smo pripremili i Super baka utrku s palačinkama u tavici, koja je samo jedan od zabavnih sadržaja na Palačinka Festu.

Rougemarin Park ovog je ljeta postao omiljeno mjesto popularno po brojnim zabavnim radionicama kojih neće nedostajati ni na Palačinka Festu. Ovo je idealna prilika da saznate male tajne poznatih majstora za pripremu najboljih palačinki, a svoje će recepture pokazati Marin Medak, Petra Jelenić i Robert Hromalić. Saznajte kako pripremiti najbolje tijesto, koje dodatke staviti te s kojim namazima stvoriti najbolje okuse. A sve to naravno ide uz zabavno pečenje palačinki pa će ovo biti prilika da se posjetitelji okušaju u bacanju palačinki u vis. Dođite, isprobajte i izmjerite koliko vaša palačinka ide u visine, obećavamo puno smijeha i zabave! I ne brinite, neće se bacati prave palačinke! Spretnost će se također pokazati i u žongliranju s palačinkama, a najmlađi će kreativnost pokazati na radionicama pancake art. Kako napraviti palačinke u raznim oblicima i ukrasiti ih slatkim dodacima, klinci će učiti uz pomoć slastičarskih animatora. Bit će tu i paint & fun, dječja inačica poznatog koncepta učenja slikanja uz zabavu, a kalendar događanja bit će pun dječjih predstava i animacijskim igrama. 

Svakog radnog dana od 17 do 19 sati, a vikendom od 12 do 14 za djecu je organiziran face painting. Među brojnim atrakcijama posebno zanimljive za sve uzraste bit će pop-up eventi poput vatrenog žongliranja i svjetlećeg hula-hopa. Zabave neće nedostajati jer se u Rougemarin parku očekuje sunčano s palačinkama!

 

Lifestyle