Instagram
@cmcoving //

Instagram

Čini se da jesen ispunjava sve što traži jedna generacija koja pati od nostalgije i žudi za pažljivo uređenim sadržajem a la Pinterest. Početne stranice naših društvenih mreža su ponovo preplavljene bojom bundeve, savršeno usklađenim slojevitim outfitima i, naravno, šalicama s pumpkin spice latte postavljenim na cozy drvenim stolovima. Jesen više nije samo puko godišnje doba, to je raj za sve online estete.

@bobbinicolee my fave time of year 🪵🍂☕️ #autumn #fall #cozy #twilight #twilightvibes #forkswashington #bellaswan #aesthetic #forest #fyp ♬ original sound - Twilight one seed fan

Osim što obožava jesensku estetiku, internet joj je morao dodijeliti zaštitno lice. To je sasvim slučajno postala ‘’katolička djevojka’’ iz Sjeverne Karoline. Modna blogerica Caitlin Covington je neslužbena kraljica jeseni, na sličan način kao što je Mariah Carey (doduše, zbog pjesme) kraljica zime i božićne sezone. Prati ju hešteg ‘’christian girl autumn’’, blago sarkastični izraz koji opisuje njenu pomno uređenu i promišljenu milenijalsku americana estetiku. To su komadi poput predimenzioniranih vunenih šalova, uskih traperica, visokih čizama od brušene kože, šešira i Celine ili Longchamp torbica. Naravno, sve je u neutralnim ili zemljanim bojama koje povezujemo s jesenskom sezonom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caitlin Covington (@cmcoving)

Već nekoliko godina zaredom se cijeli internet okupi oko Covington i željno iščekuje njen tradicionalni ‘’christian girl’’ shooting u Vermontu. Reći kako X, TiKTok i Instagram polude zbog njenih objava kako je bukirala fotografa i let u Vermont bi bio eufemizam. Te fotografije Covington, koja nerijetko drži Starbucks šalicu pored hrpe žutog lišća, redovno obiđu svaki kutak interneta. Iako su u svojim začecima bile materijali za ironične memeove i ismijavanje ‘’bijelih, bogatih Amerikanaca’’ koji žive u blago ruralnim sredinama, danas su postale prvi dan digitalne jeseni koja nagovještava kombinaciju spooky i cozy dijelova godine.

Gen Z je bez puno razmišljanja prihvatio Covington kao apsolutnu kraljicu cozy doba, a iza toga ponovo stoji jak element nostalgije koja podsjeća na neka puno jednostavnija vremena na društvenim mrežama i van njih. Također, osim što se fokusiraju na element mode i ‘’christian girl’’ stila, tu je asocijacija na melankoličnu jesen koja je bliska Sumrak sagi i emo sceni sa početka stoljeća.

@blaine.scinta Pure twilight mood in the pnw 😮‍💨 #cinematic #travel #washington #filmmaker #twilight #pnw #colorgrading #earth ♬ original sound - ˚✧₊⁎(^O^☆♪)⁎⁺˳✧

Christian girl autumn je savršen uvod u razdoblje kada se (većinom u SAD-u) svi pripremaju za Noć vještica, sve hladnije vrijeme i maglovita jutra puna melankolije koja će nestati tek kada se zavrti prva božićna pjesma na radiju. Zbog tog gorko-slatkog ozračja je jesen postala apsolutno omiljeno godišnje doba novijih generacija. Onih koje se možda teško povezuju sa preslatkim blagdanskim razdobljem i onih koji su jedva čekali završetak nikad toplijeg ljeta koje je uvijek u znaku beskrajnih ‘’hot girl summer’’ zabava.

@cmcoving It’s September 1st… you know what that means 👀  #fallbegins #fallseason #autumnvibes #autumnaesthetic #pumpkinseason #september #october #octobervibes ♬ original sound - @cmcoving

Ako vas ovo viđenje jeseni podsjeća na demure trend koji se ove godine pojavio kao antiteza brat summer trendu - niste u krivu. Viralne demure i mindful TikTok objave kreatorice Jools Lebron možemo smatrati novom uvertirom u christian girl autumn. Osim što dijele vizualne sličnosti po pitanju boja i silueta, dijele i filozofiju skromnosti, uživanja u malim stvarima i životnim trenucima, te mindful stanje uma.

@joolieannie #fyp #demure ♬ original sound - Jools Lebron

Postoji emocionalni aspekt jeseni, osjećaj koji je teško opisati, ali ga svi razumiju. Jesen se čini kao jedan veliki gumb za resetiranje. Možda je to zato što školska i akademska godina počinje baš u ovo vrijeme. Možda zato što smo nakon ludog ljeta spremni usporiti, ponovno se usredotočiti na posao i slobodno vrijeme provoditi uz šalicu čaja i svoj omiljeni sitcom koji gledamo po tko zna koji put.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caitlin Covington (@cmcoving)

U svijetu koji se čini sve neizvjesnijim zbog klimatskih promjena, političkih kriza, sve brže smjene trendova i stilova života, christian girl autumn nam nudi čudni oblik stabilnosti. Podsjeća nas da, čak i ako vani sve izgleda kaotično, online i offline možemo barem na kratko uhvatiti nekoliko cozy trenutaka koji nam pružaju udobnost i blagu iluziju kontrole.

Pop kultura