Chufy
Launchmetrics //

Chufy

Ovaj sastojak je antioksidans što znači da štiti kožu od slobodnih radikala koji su uzrok brzog starenja. Tu se također ubraja UV zračenje i zagađenje. Kako bi koža bila glađa i bez teksture, vitamin C potiče proizvodnju kolagena i poboljšava elastičnost i čvrstoću kože. Zbog toga se uz njegovo korištenje koža puno brže regenerira. 

Ima i protuupalna svojstva koja će pomoći pri smanjenju crvenila i iritacija na licu stoga je odličan za kožu sklonu aknama. Ako imate problem sa zadržavanjem vlage u koži, a niti najhidratantnija krema ne pomaže, preporučuje se uvođenje upravo ovog vitamina u skincare rutinu. Najčešće dolazi kao serum s klasičnom pipetom pa je dovoljno nanijeti tek par kapljica na dlanove ruku i lagano utapkati na lice. Tapkanjem se proizvod bolje upija dok klasičnim razmazivanjem treba duže i postoji šansa da većina proizvoda ostane plivati na površini lica. Redoslijed nanošenja proizvoda je isto tako važan kako bi se izvukli benefiti. Iz tog razloga se nanošenje vitamina C preporučuje nakon čišćenja lica ili tonera ako je dio rutine. Ključno je da se utapka prije apliciranja kreme, nikako nakon - isto vrijedi za dnevnu i noćnu rutinu. 

Još jedna velika prednost ovog vitamina je što uz SPF kremu još više štiti kožu. Zapravo, on još više naglašava njegovu ulogu na licu što je zaštita od štetnih UV zraka sunca. Vitamin C može pomoći u blijeđenju tamnih mrlja koje su nastale izlaganjem suncu bez odgovarajućeg faktora. To rezultira ujednačenim i svjetlijim tenom – pravi glow from within!

Ljepota