Tamara Ralph
Instagram //

Tamara Ralph

U posljednje vrijeme, jedan dizajnerski potpis sve češće viđamo na crvenim tepisima i prestižnim događanjima - onaj Tamare Ralph. Od holivudskih zvijezda do kraljevskih članica, čini se da svi žele nositi njezine kreacije, a posebno se izdvojila Angelina Jolie koja je prije mjesec dana na Filmskom festivalu u Veneciji zablistala u šifon haljini bez naramenica kombiniranoj s dramatičnim umjetnim krznenim šalom. Glumica je s pomoću haljine uspjela utjeloviti old Hollywood glamur koji je rezonirao s premijerom njezinog najnovijeg filma Maria, no što je to, osim evidentne kvalitete izrade, što čini dizajne Tamare Ralph toliko poželjnima da ih brojne poznate osobe stavljaju u rang s najvećim imenima modne industrije?

Angelina Jolie
Profimedia //

Angelina Jolie

Angelina Jolie
Profimedia //

Angelina Jolie

Novi dizajnerski miljenik Hollywooda

Tmara Ralph nije novo i nepoznato ime svakome tko je malo bolje upoznat s modnim pejzažom. Nekadašnja suosnivačica slavnog brenda Ralph & Russo, kojeg je osnovala s bivšim suprugom Michaelom Russom, poznata je po svom prepoznatljivom dizajnerskom rukopisu koji spaja vrhunsku izradu s luksuznim materijalima. Od pokretanja svoje vlastite linije 2022. godine, Ralph se fokusirala na odijevanje visokoprofiliranih žena koje utjelovljuju vrijednosti njezinog brenda poput Jennifer Lopez, Zendaye, Belle Hadid i dr. Njeni dizajni često sadrže dramatične elemente poput voluminoznih rukava ili dugačkih šlepova, ali uvijek na način koji zadržava sofisticiranost i ženstvenost. Ona kreira komade koji su statement, ali nikad pretjerani, pa je upravo iz tog razloga jedan od glavnih izbora za glamurozna dešavanja pop kulturalne scene. 

Tamara Ralph
Instagram //

Tamara Ralph

Još od prve velike revije na Tjednu mode u Parizu, njezine kreacije asociraju me na dizajne Daniela Roseberryja, pa čak malo i Oliviera Rousteinga. Da se razumijemo, Tamara Ralph je po mom mišljenu još jako daleko od brendova kao što su Schiaparelli i Balmain, ali ima tu jednu evidentnu kvalitetu izrade koju je nemoguće ne primijetit. 

Blake Lively
Profimedia //

Blake Lively

No, Tamara je ipak sklonija nešto uobičajenijim i nosivijim siluetama poput onih koje je nosila Blake Lively tijekom promotivne turneje za film It Ends With Us. Blake je nosila zadivljujuću haljinu s mrežom od kristala ukrašenu cvjetnim motivima  i, naravno, plaštom. Na festivalu u Torontu, Jennifer Lopez je nosila  "osvetničku haljinu" upravo s potpisom Tamare Ralph, dok je na dodjeli Emmyja, Eiza González zablistala u šljokičastoj verziji haljine s nojevim perjem. Sve haljine istaknule su Ralphin prepoznatljivi stil - raskoš, ženstvenost i glamur bez kompromisa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

U modnom svijetu gdje se često slave avangardni krojevi i hrabri modni rizici, Ralph se uspjela izdvojiti prihvaćanjem bezvremenskog glamura koji je eliti Hollywooda nedostajao Dok brendovi poput Loewea i Balenciage pomiču granice s eksperimentalnim dizajnima, Ralph ostaje vjerna privlačnosti klasičnih haljina i upravo je to razlog zbog kojeg je brojne poznate žene toliko cijene i vole.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tamara Ralph (@tamararalph)

 

 

 

 

Moda