Instagram/ @supremenewyork
//

Instagram/ @supremenewyork

Špekulacije o ovoj suradnji su počele početkom prošlog mjeseca kada je nekoliko respektabilnih izvora koji su do sada otkrili sve Supremeove kolaboracije objavili kolaž interesantnih proizvoda iz kojih se odmah dalo zaključiti da se radi o suradnji s Margielom. Od Replica tenisica do parfema, izgledalo je da će njihova suradnja biti jedna od većih koje je Supreme ikada odradio. Pretpostavljalo se da će suradnja ugledati svjetlost dana u njihovom dropu za proljeće ove godine, te da će se također poklopiti s jubilarnih 30 godina postojanja Supremea. Glasine su bile istinite, no neke su stvari u potpunosti promašile.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Supreme (@supremenewyork)

 

Supreme logo se može pojaviti na bilo čemu, od upaljača do cigli (da, dobro ste pročitali) koje u preprodaji dostižu cijenu od nekoliko tisuća dolara. Osim što možete izgraditi kuću sa Supreme ciglama, možete ju opremiti Supreme kućanskim aparatima, sagovima, tapetama, foteljama i slično. Supreme pokriva i vaše potrebe za prijevoznim sredstvom, pošto se po gradu možete voziti Supreme biciklom, romobilom ili sportskim autom. Supreme toaletni papir? Postoji. Supreme sjekira? Također. Što je bizarnije, to je vrjednije. Ipak, većih bizarnosti u ovoj suradnji neće biti. Također, svijet mode može mirnije spavati, jer Supreme u ovom slučaju ne surađuje sa samom kućom Martina Margiele, već s MM6, difuznom i puno pristupačnijom linijom ovog brenda. Dok se MM6 ne razlikuje puno od glavne linije, kao i kod ostalih linija te vrste, prisutan je određeni i blagi odmak od ekskluzivne estetike.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Supreme (@supremenewyork)

 

Kombinirajući Supremeove ključne ulične komade i ikonografiju s avangardnim krojem MM6, suradnja pruža širok raspon u smislu odjeće. Od kaputa od umjetnog krzna do dekonstruirane sveučilišne jakne, metalik i stare radne jakne do odijela i prsluka od ispranog pamuka, svaki od komada utjelovljuje filozofiju dizajna Margiele, te pruža suptilne i subverzivne zaokrete inače svakodnevnoj odjeći. Dvije majice s kapuljačom i odgovarajuće hlače za slikanje preuzimaju dizajnerske note iz Margielinih metalnih tekstura, čineći ih nepogrešivo dotaknutima duhom MM6. Ostali komadi uključuju ko-brendiranu kapu i kratke čarape, kao i dvije duge majice. Što se tiče dodataka, suradnja uključuje plavu periku, novčanik u obliku računa, privjeske i skateboard. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Supreme (@supremenewyork)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Supreme (@supremenewyork)

 

Supreme je tijekom prošlog desetljeća uspio zaraditi važne suradnje sa samim vrhom modne industrije. Iza sebe ima nekoliko kolaboracija s važnim modnim brendovima poput Comme Des Garçons, Rimowa, Nike, Burberry i mnogi drugi, a MM6 Margiela je definitivno dobar dodatak svemu tome. Komadi iz ove suradnje će sigurno planuti u prvoj minuti na internetskoj trgovini, a ispred njihovih trgovina ćemo opet vidjeti kilometarske redove. Suradnja Supreme x MM6 Maison Margiela za proljeće 2024. bit će globalno dostupna putem streetwear brenda od 28. ožujka.

Moda