Gentle monster x mugler
promo //

Gentle monster x mugler

Legendarna kuća Thierryja Muglera je pod Caseyem Cadwallederom iznova procvjetala po pitanju popularnosti i prisutnosti u pop kulturi. Od Kylie Jenner do Beyoncé koja je njegove kreacije nosila na svojoj rasprodanoj Renaissance turneji prošle godine, čini se kao da je novi Mugler posvuda. Iako ponekad kaska po pitanju kreativnosti i referenci na bogatu arhivu osnivača i jednog od najboljih dizajnera svih vremena, izgleda da je Casey i tome doskočio novom suradnjom s korejskim proizvođačem bespoke naočala Gentle Monster.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Casey Cadwallader (@cadwallader)

Kako su objavili na svojim društvenim mrežama, Mugler i Gentle Monster će idući tjedan pustiti u prodaju kolekciju naočala inspiriranu estetikom brenda iz devedesetih, što je ujedno i najuspješnije desetljeće ove modne kuće. Mugler je tijekom devedesetih predstavio kolekciju Les Insectes koja je, kako joj samo ime kaže, inspirirana svijetom insekata i njihovog prirodnog okruženja. Tijekom revije su se uz antropomorfne siluete pojavile i naočale koje su doslovno referenca na ticala insekata poput pčela i skakavaca. Iste te naočale su poslužile kao inspiracija za njihovu suvremenu verziju za čiju će se kvalitetnu izradu pobrinuti upravo Gentle Monster.

Cadwallader se, bez obzira na repetitivnu estetiku, u svojoj vladavini ovom modnom kućom može pohvaliti uspješnim suradnjama. Slična se prije nekoliko godina dogodila i s brendom cipela Jimmy Choo koji je naposljetku preuzeo čitavu proizvodnju Mugler cipela i čizama. Dva modela naočala će se pronaći u prodaji već od 18. srpnja u cjenovnom rangu od 380 do 480 američkih dolara.

Moda