pingvin
MAX //

pingvin

Listopad na Max streaming platformu donosi novu HBO Original seriju „Franšiza“, kao i novu francusku HBO seriju „Pouzdanica“, te treću sezonu serije „Netko negdje“. Od filmova izdvajamo „Tajne Salema“, istinitu priču „Obični anđeli“  i animirani film o svjetski poznatom kućnom mačku „Garfield“.

FRANŠIZA (The Franchise)

MAX premijera: 7. listopada

franšiza
MAX //

franšiza

Ekipa nepopularne filmske franšize bori se za svoje mjesto u okrutnom i nemilosrdnom kinematografskom svijetu. Franšiza rasvjetljuje tajni kaos u svijetu filmova o superjunacima da bi postavila pitanje – kako se uopće filmska kobasica snimi? Jer svaki neuspjeh ima priču o nastanku.

POUZDANICA (The Confidante)

MAX premijera: 11. listopada

pouzdanica
MAX //

pouzdanica

Inspiriran istinitim događajima, ovaj psihološki triler prati Christelle „Chris“ Blandin, Parižanku opsjednutu rock-glazbom, koja se, nakon što je svjedočila mučnim terorističkim napadima 13. studenoga 2015., brzo prilijepi za zajednicu preživjelih. Tvrdeći da je njezin najbolji prijatelj Vincent bio jedan od desetaka kritično ozlijeđenih u kazalištu Bataclan, Chris postaje nezamjenjiv izvor za grupu, probijajući se do istaknute uloge u udruzi preživjelih. Iako se njezina predanost čini nemilosrdnom, u njezinoj se priči počinju pojavljivati nedosljednosti – izazivajući ozbiljne sumnje među pravim žrtvama tragedije. Četverodijelna miniserija koja potiče na razmišljanje, „Pouzdanica“ (Une Amie Dévouée) preispituje samu prirodu istine... i mrežu laži koju je ostavila jedna žena.

NETKO NEGDJE (Somebody Somewhere S3)

MAX premijera: 28. listopada

netko negdje
MAX //

netko negdje

Od Mighty Minta, Duplass Brothers Productionsa i izvršnih producenata Bridget Everett, Hanne Bos i Paula Thureena, „Netko negdje“ prati borbu Kanzašanke Sam (Everett) da se uklopi u kalup rodnoga grada. U trećoj sezoni Sam se suočava s golemim promjenama koje se događaju u životima svih oko nje – što bi mogla biti motivacija koju treba da napokon uloži u sebe. Dok Joel (Jeff Hiller) i Brad (Tim Bagley) odlučuju živjeti zajedno, Fred (Murray Hill) započinje živjeti zdravije, a tek rastavljena Tricia (Mary Catherine Garrison) ulaže trud u spojeve i posao. Unoseći radost i glazbu u teme gubitka i prihvaćanja, ova humoristična serija prati Samino putovanje – kao i putovanje njezine odabrane zajednice autsajdera – da nađe svoje ljude i svoj glas.

GARFIELD (The Garfield Movie)

MAX premijera: 26. listopada

Garfield
MAX //

Garfield

Garfield (glas Chris Pratt), svjetski poznati kućni mačak koji mrzi ponedjeljke i voli lazanje, sprema se imati divlju pustolovinu na otvorenom! Nakon neočekivanog susreta s davno izgubljenim ocem – otrcanim uličnim mačkom Vicom (glas Samuel L. Jackson) – Garfield i njegov pseći prijatelj Odie prisiljeni su napustiti svoj savršeno razmaženi život i pridružiti se Vicu u ovoj urnebesnoj potjeri s visokim ulozima.

OBIČNI ANĐELI (Ordinary Angels)

MAX premijera: 10. listopada

obični anđeli
MAX //

obični anđeli

Temeljen na nevjerojatnoj istinitoj priči, film „Obični anđeli“ prati Sharon (Hilary Swank), žestoku frizerku koja se muči u malenom gradu u Kentuckyju i koja otkriva obnovljeni osjećaj svrhe kad upozna Eda (Alan Ritchson), udovca koji naporno radi da bi spojio kraj s krajem za svoje dvije kćeri. Dok Edova najmlađa kći čeka transplantaciju jetara, Sharon je naumila pomoći obitelji te pomiče planine da bi to učinila. Slijedi nadahnjujuća priča o vjeri, svakodnevnim čudima i običnim anđelima.

TENACIOUS D: TRZALICA SUDBINE (Tenacious D In The Pick Of Destiny)

MAX premijera: 10. listopada

TENACIOUS D: TRZALICA SUDBINE
MAX //

TENACIOUS D: TRZALICA SUDBINE

Svjedoci smo nastanka Tenacious D-ja, samoproglašenog najvećeg rock sastava svih vremena! Jednog kobnog dana u Venice Beachu upoznaju se JB (Jack Black) i KG (Kyle Gass) i shvate da im je sudbina da uđu u povijest kao glazbeni geniji. No kako do uspjeha ne uspijevaju doći preko noći, kreću u potragu za legendarnom trzalicom sudbine – posebnom trzalicom za gitaru za koju se vjeruje da ima čarobne moći koja svakog nadobudnog glazbenika može pretvoriti u rock legendu. Na kraju njihova pohoda, koji je prepun napadnog nakita rock zvijezda, sukoba sa zakonom, ljepotica i Sasquatcha, molit ćete za bis.

SETH MEYERS: OSUĐENIK NA SMRT (Seth Meyers: Dad Man Walking)

MAX premijera: 27. listopada

Emmyjem® nagrađeni pisac, autor bestselera New York Timesa i bivši SNL-ovac Seth Meyers nastupa u svom prvom HBO stand-up specijalu. Poznat po svojoj suhoparnoj duhovitosti i oštrim tematskim komentarima kao voditelj emisije Late Night with Seth Meyers, veteranski komičar prebacuje fokus na osobni život – od kaosa odgajanja troje male djece do snalaženja s različitim stilovima komunikacije u braku i ispravnog načina prelaska njujorških ulica. Snimljen u kazalištu The Vic u Chicagu, „Seth Meyers: Osuđenik na smrt“ predstavlja Meyersov ležerni konverzacijski stil dok iznosi urnebesna razmišljanja o obitelji, generacijskom nasljeđu i zašto su njegova djeca najbolji materijal za njegovu komediju.

PINGVIN (The Penguin)

MAX: nove epizode u ponudu dolaze ponedjeljkom

pingvin
MAX //

pingvin

Novo poglavlje epske sage o Batmanu Matta Reevesa, ova uzbudljiva kriminalistička drama prati nastojanje Oswalda "Oza" Cobba (Colin Farrell, nominiran za Oscar) da kontrolira Gotham City. Dok je grad u opasnosti nakon urušavanja morskog nasipa, Oz nastoji popuniti poziciju moći koju je ostavila smrt Carminea Falconea i napokon dati svojoj majci Francis (Deirdre O’Connell) život koji je oduvijek obećavao. Ali prvo se Oz mora suočiti s novim i starim neprijateljima – uključujući Carmineovu djecu, Sofiju Falcone (Cristin Milioti) i Alberta Falconea (Michael Zegen), obitelj Maroni, koju vodi njihov zatvoreni patrijarh, Salvatore Maroni (Clancy Brown), i Ozovu vlastitu demoralizirajuću reputaciju "Pingvina".

Pop kultura