Sydney Sweeney
instagram //

Sydney Sweeney

Sydney Sweeney je, sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, prestala biti san. Jedan od naših urednika zapravo je završio ovu posljednju rečenicu posprdnom riječju „incela“, ali možda nam je preekstremno za petak ujutro tvrditi da je jedna od najtrendi žena kraja ovoj tjedna na tom mjestu zato što je Internet razočaran. Možda smo samo oduševljeni?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

Sweeny je sama objavila svoju transformaciju online, uz prigodan „cat's out of the bag“ copy, svjesna, pretpostavljamo, da ionako nije mogla dugo skrivati oh-tako-šokantnu činjenicu da je svoj plavi, produženi bob a la Jenny McCarhty circa Beverly Hills 90210 zamijenila gotovo pa kovrčavom fudbalerkom, kakvu je nosila Christy Martin, američka boksačica koja se natjecala u devedesetima i dvijetisućitim godinama, a koju igra u novom biografskom filmu.

Kaže Sweeny da je Christy Martin „nevjerojatna žena koja je vodila bitke i u ringu i izvan njega“, pa pretpostavljamo da će i ona biti predmetom Google tražilice ovaj vikend, a za sada Internet može zaključiti da je zvijezda Euforije koja je svoju popkulturalnu slavu doista stekla ne samo talentom, već i oblinama i ostvarivanjem mladenačkih vizija o barbiki iz stvarnog života koje nije oklijevala koristiti kao sredstvo za jačanje vlastitog brenda zbog uloge dobila par kila mišića.

Sydney Sweeney
Profimedia //

Sydney Sweeney

Na fotografiji na Instagramu, snimljenoj u pauzi snimanja filma koji navodno još uvijek nema ime, ali ga režira David Michod, manje poznati ali cijenjeni australski redatelj, Sweeny ponosno pokazuje ruke savršenog mišićnog tonusa. Navodno je cijeli post odgovor na paparazze (postoje li stvarno još uvijek?) koji su zvijezdu fotkali u ne tako glamuroznom i seksi izdanju. Transformacije za ulogu nisu nepoznate u glumačkom svijetu, pa i A list celebova. Christian Bale možda je najpoznatiji među njima: poznat po tome da voli ekstremne promjene, koje mu, čini se, pomažu da bi uronio u ulogu. Na popisu su i Matthew McConaughey i Joaquin Phoenix. Ali, žena, i to bombastično zgodna žena?

Sydney Sweeney
Profimedia //

Sydney Sweeney

Na pamet nam prvo pada Charlize Theron za ulogu u filmu „Monster“. Zašto Internet toliko luduje kad zgodna žena zbog svog posla odluči odbaciti (barem na kratko) krunu najljepše, najseksi, najpoželjnije? Odbacivanje privilegije uvijek podiže obrve. A možda i pomaže da se zgodne cure shvati ozbiljno. Kao da time i one govore: ja nisam tu samo da se pokazujem, ja sam tu da stvarno radim svoj posao, da glumim. Tužno, da, ali ima istine u tome: Pamelu Anderson ozbiljno smo shvatili (a i ona samu sebe) tek kad je ostarjela i prestala pozirati, Theron je za Čudovište dobila nominaciju za Oscara, a Kidman je do statue došla uz pomoć umjetnog nosa!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Horror Press (@horrorpressllc)

I dok dio publike ne voli da se prezgodna žena „poružni“, dio ju tek tada može prihvatiti kao talentiranu, vrijednu, profesionalnu. I dok se atomi socijalnih nijansi oko činjenice da je Sweeney sada na tren (pre)mišićava brineta mogu cijepati do unedogled, mi joj držimo fige. Od srce želimo Sweeny da razbije rolu (i poneki društveni konstrukt)!

Pop kultura