Meghan Markle
Profimedia //

Meghan Markle

Meghan Markle ovog se vikenda pojavila na gala večeri Dječje bolnice u Los Angelesu (CHLA) u prepravljenoj verziji crvene haljine brenda Carolina Herrera. Vojvotkinja od Sussexa poznata je po svom spoju održivosti i visoke mode, a ovog puta odlučila je reciklirati jedan od svojih prijašnjih izgleda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ELLE UK (@elleuk)

U ovoj crvenoj halter haljini s dubokim dekolteom i visokim prorezom, već se pojavila na gala večeri "Salute to Freedom" 2021., samo je haljina tada ima voluminozniji kroj. Meghan je ovog puta haljinu upotpunila crvenim sandalama brenda Aquazzura, i Cartier Love narukvicom, a ono što je u ovoj haljini posebno došlo do izražaja je svakako Meghanina figura, posebno njezine oblikovane ruke za koje je vjerovali ili ne zaslužno višegodišnje prakticiranje joge. 

Meghan Markle
Profimedia //

Meghan Markle

Joga - bitan segment Meghaninog života 

Naime, Meghanina majka Doris Ragland je instruktorica joge, koja je od malih nogu poticala Meghan na ovu praksu. Iako u mladosti nije uvijek bila zainteresirana, s vremenom je joga postala ključan dio Meghaninog života i jedan od glavnih načina održavanja fizičke i mentalne ravnoteže. Markle je više puta javno govorila o tome kako joj joga pomaže u suočavanju sa stresom i da smatra kako kombinacija joge, meditacije i pravilnog disanja igra ključnu ulogu u njezinu svakodnevnom životu.

Njezin omiljeni stil joge je Vinyasa, dinamična i fluidna praksa koja uključuje povezivanje pokreta s disanjem. Također, voli prakticirati hot jogu, koja se izvodi u prostoriji s visokom temperaturom, a tijekom trudnoće s prvom kćeri, Meghan je redovito prakticirala prenatalnu jogu, koja joj je, kako kaže, pomogla da ostane povezana sa svojim tijelom i pronađe mir tijekom tog intenzivnog razdoblja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jesal Parshotam (@viewsbyjesal)

Uz navedene benefite, joga je definitivno zaslužna i za Meghanin fizički izgled, a nama su posebno za oko zapele njezine oblikovane ruke, pa smo malo istražili koje su to vježbe s pomoću kojih možemo postići sličan rezultat. Evo nekoliko najpopularnijih poza koje ciljano jačaju mišiće ruku i ramena:

Plank (daska) – Ova poza jača cijelo tijelo, a posebno ruke, ramena i trbušne mišiće. U položaju daske, cijela težina tijela se oslanja na dlanove i prste.

Chaturanga Dandasana (četveronožni štap) – Ova poza zahtijeva kontrolu tijela dok se spuštate u niski plank, što snažno aktivira mišiće ruku, ramena i prsa.

Adho Mukha Svanasana (Položaj psa prema dolje) – Iako je poznat kao poza za istezanje, „pas prema dolje“ također jača ruke, ramena i leđa, jer zadržavanje u ovoj pozi zahtijeva stabilnost i snagu u gornjem dijelu tijela.

Vasisthasana (bočna daska) – Ova poza jača ruke, ramena i trup. Uz oslanjanje na jednu ruku, razvija se ravnoteža i snaga u cijelom tijelu.

Bakasana (vrana ili dizalica) – Ovo je naprednija poza koja zahtijeva snagu ruku, ramena i jezgre. Osim što jača gornji dio tijela, poboljšava i ravnotežu i koordinaciju.

Dolphin Pose (delfin) – Slična položaju psa prema dolje, ali ovdje su podlaktice na podu, što još više jača ramena, ruke i mišiće trupa.

 

 

Lifestyle