Rabanne ss25
launchmetrics //

Rabanne ss25

Jučer nas je na Tjednu mode u Parizu ponovo obuzela zlatna groznica, a za to je zaslužan Julien Dossena i njegova nova kolekcija za Rabanne. Dossena je kroz godine rada uspio pogoditi balans suvremene nosivosti i trendova s nenosivim, metalnim komadima koji su proslavili Paca Rabannea. Između ostalog, Dossena se obožava referirati na poznatu 1969 torbicu od gusto povezanih metalnih pločica. Upravo je verzija te torbice jučer ušla u povijest kao najskuplja torbica ovog brenda, a popela se visoko na ljestvici najskupljih torbica u povijesti.

Rabanne ss25
launchmetrics //

Rabanne ss25

Jedinstvena Nano torba je izrađena od 18-karatnog zlata i odaje počast "najskupljoj haljini" na svijetu, haljini obloženoj zlatom i dijamantima koju je Paco Rabanne kreirao za Françoise Hardy 1968. Torbica je zahtijevala 100 sati rada od strane vještih kovača kuće Rabanne i francuskog draguljara Arthusa Bertranda, a cijena joj je visokih 250.000 eura.

Rabanne ss25
launchmetrics //

Rabanne ss25

Rabanne ss25
launchmetrics //

Rabanne ss25

Ipak, torbica nije ni blizu rekorderke. Smjestila se u prvih 15, a trenutna rekorderka je i dalje Mouawad torbica izrađena of 4000 dijamanata čija je cijena nevjerojatnih 3,8 milijuna dolara. Iza nje je, očekivano, Hermes torbica izrađena od 24-karatnog zlata i dijamanata.
Moda