Unsplash
Unsplash //

Unsplash

Nakon zimskog perioda naše tijelo žudi za obnovom i osvježenjem, a jedan od načina da osvježimo svoju kožu i pripremimo je za toplije dane je svakako piling tijela. Piling tijela nije samo kozmetički tretman, već i koristan ritual koji potiče cirkulaciju, uklanja mrtve stanice i potiče regeneraciju kože. Postoje dvije vrste pilinga: mehanički piling i kemijski piling, a i jedan i drugi najbolje je napraviti upravo u ovom proljetnom periodu. Evo i zašto:

Uklanjanja mrtve stanice kože - Nakon zime, na koži se može nakupiti više mrtvih stanica nego inače, pa s pomoću dobrog pilinga na proljeće, vaša koža može doslovno prodisati.

Potiče regeneraciju kože - Proljetno sunce i toplije vrijeme potiču bržu regeneraciju kože, a piling tijela dodatno pospješuje taj proces, potičući obnovu stanica i čineći kožu mekšom i glađom.

Priprema kože za sunce - Piling tijela priprema kožu uklanjanjem slojeva mrtvih stanica i omogućuje ravnomjernije tamnjenje te bolje upijanje hidratantnih i zaštitnih proizvoda.

Prevencija uraslih dlačica - Redoviti piling tijela pomaže u rastu uraslih dlačica tako što otvara pore i sprječava njihovo zadržavanje ispod površine kože.

Povećava učinkovitost hidratantnih proizvoda - Nakon pilinga, koža je bolje pripremljena za apsorpciju hidratantnih proizvoda, čime se postiže dugotrajna hidratacija.

Unsplash
Unsplash

Unsplash

Kako ispravo provesti piling tijela?

Prvi korak je da izaberete piling koji najbolje odgovara vašem tipu kože i preferencijama. Nakon toga nježno nanesite piling na tijelo, utrljavajte ga kružnim pokretima. Nemojte pretjerivati u pritisku prilikom pilinga kako biste izbjegli iritaciju kože. Nakon pilinga, nanesite hidratantni proizvod kako biste očuvali vlažnost kože, ali pripazite da proizvod nije previše masan jer su neki pilinzi već sami po sebi dovoljno masni. Piling tijela možete raditi jednom ili dva puta tjedno, ovisno o potrebama vaše kože i tipu proizvoda koji koristite, a kada već govorimo o proizvodima, u nastavku donosimo nekoliko naših preporuka za dobar pilinga za tijelo.

Ne zaboravite da je piling tijela koristan ritual ne samo za ljepotu kože, već i za opuštanje i osjećaj svježine. Uz redovito provođenje pilinga, koža će vam biti dugoročno zahvalna.

Elle izbor:

Biotherm Bath Therapy Invigorating Blend Scrub Piling za tijelo (21,10 Eur)

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Rituals Karma Body Scrub Piling za tijelo (25,29 Eur)

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Biologique Recherche Masque Gommage P50 Mains – maska i piling za ujednačavanje kože ruku (75 ml – 70 Eur)

Promo foto
Promo foto

Promo foto

MBR Lipo Peel – luksuzni piling za tijelo na bazi lipida i pažljivo odabranih kristala šećera i soli.(200 ml – 79 Eur

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Dr Dennis Gross Alpha Beta® Exfoliating Body Treatment Piling za tijelo (2 kom - 25,08 Eur)

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Biologique Recherche Lotion P50 Corps – eksfolijacijski losion za tijelo (250 ml – 100 Eur)

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Ziaja Lemon cake šećerni piling (5,29 Eur)

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Biologique Recherche Gommage P50 Corps – eksfolijacijski i stimuliurajući gel (200 ml – 99 Eur)

Promo foto
Promo foto

Promo foto

Ljepota