Allana Davison
Instagram //

Allana Davison

Capsule wardrobe je odabrana kolekcija odjevnih predmeta koji su svestrani, bezvremenski i bitni, dizajnirani da se nose naizmjenično kako bi se povećao broj odjevnih kombinacija koje je moguće kreirati. Zašto ne bi postojao i capsule makeup bag? Cijeli ovaj koncept je ukorijenjen u minimalizmu i ima za cilj jednostavnost i usredotočenost na kvalitetu umjesto kvantitete. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna (@theannaedit)

Ovaj koncept odlično dođe pri pakiranju za odmor, pogotovo ako ste ograničeni samo na mali carry-on kofer. Tržište šminke je danas toliko razvijeno da gotovo postoji svaki proizvod koji nam može pasti na pamet. Uz to, formule su se toliko dobro razvijene unazad otprilike sedam godina da su proizvodi multifunkcionalni. Ne samo da postoje razni proizvodi nego se jedan, npr. highlighter može pronaći u desecima različitih formula. Time se postiže potpuno drugačiji look, a i sukladno tome se različite formulacije mogu koristiti na više načina. 

Počnimo od baze. S obzirom na to da su vrućine nepodnošljive, pakiranje pudera se čini kao sve neizglednija opcija. Za vaš capsule makeup bag postoje dvije opcije: korektor koji ćete koristiti i ispod očiju i po licu te lagana tinted krema za lice. Prije nanošenja bilo kakve baze, potrebno je staviti hidratantnu kremu i zaštiti SPF faktor. Ako vam je koža i dalje malo suha, korektor možete pomiješati s malo kreme. U slučaju da ga nanesete na područje ispod očiju i primijetite da vam je previše ušao u crte lica, vrlo lagano prstima natapkajte kreme. Važno je da ne stavite puno jer ćete tako izbrisati cijeli korektor. Pričekajte nekoliko sekundi i možete nastaviti s ostatkom makeupa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lily Pebbles (@lilypebbles)

Ruževi su oduvijek bili multifunkcionalni proizvodi. Nije novina da se, osim na usne, može stavljati na obraze i kapke. Ovako imate 3 u 1 – usne, sjenilo i boju na obrazima. Dovoljan je izbor od dva ruža, jedan crvene boje koji podigne cijeli outfit i your-lips-but-better tj. boju vaših usana. Ako vam je crvena boja na usnama previše, možete ju na ruci pomiješati s balzamom za usne i tako dobijete tint za usne koji i dalje imaju boje, a nisu klasične crvene usne s punim pigmentom. Finish i vrsta proizvoda za usne ovisi o ukusu pa to mogu biti mat ruževi, sjajila. Ovise o svačijem ukusu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Allana Davison (@allanaramaa)

Ujednačena koža, malo rumenila i ruža ili sjajila je nekima dovoljno, ali ostaju još oči i obrve. O punoći obrva zavisi hoćete li odabrati samo brow gel ili još i olovku ali često je dovoljan samo tinted brow gel koji dva problema rješava odjednom. Ako baš želite koristiti maskaru, onda odaberite onu za koju sigurno znate da se neće razmazati na plus trideset. Čak ako vam nije neophodna, možete ju preskočiti i imat ćete pravi clean girl makeup look. Osim što ne zahtijeva previše vremena i proizvoda, cijela baza se može nanijeti rukama zahvaljujući kremastim proizvodima pa nemate brige oko kistova. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna (@theannaedit)

Ljepota