unsplash
//

unsplash

Kupaći, krema za sunčanje, šešir… i dobra knjiga! Savršen je to starter pack koji zlata vrijedi za dobar godišnji odmor. Sunce i sve veće temperature lakše se podnose u hladu uz zanimljivu knjigu s kojom ćemo vrlo brzo dočekati sumrak i skoro spremanje za još jedan u nizu ljetni izlazak i koktele. Kako bismo vam olakšali vječnu dilemu koju knjigu kupiti i nositi sa sobom na godišnji odmor, predlažemo popis četiri potpuno nova naslova na kojem će se naći ponešto za svaki književni ukus.

„Mračne laži“ veličanstvena je završnica mračnog serijala Ane Huang 

Uronite u svijet intriga i strasti s "Mračnim lažima," posljednjim nastavkom mračnog serijala Ane Huang. Christian Harper, šarmantan i smrtonosan, skriva svoju opasnu stranu iza savršeno skrojenog odijela. Njegov svijet obojen je beskrajnim nijansama sive, a ljubav mu je strana riječ.  No, sve se mijenja kada prekrasna brineta čarobnih zelenih očiju preokrene njegova uvjerenja.

"Nikada ne bih dospio u raj, ali to nije važno sve dok ona vlada uz mene u paklu. Stella je stvorena da bude moja kraljica."

Stella Alonso, slatka i povučena zvijezda društvenih mreža, pronađe se u naručju najopasnijeg muškarca kojeg poznaje. Njihova strastvena i zaštitnička veza zatamnjena je tajnama i lažima koje prijete uništiti sve oko njih.

"Leptirić?"

"Prekrasan. Neuhvatljiv. Teško ga je uloviti."

Ova sočna završnica vatrene autorice bestselera New York Timesa, USA Todaya i BookTok senzacije Ane Huang, obećava napetu i emotivnu priču koja će vas držati na rubu do samoga kraja. Ne očekujte štivo koje će vas ovo ljeto rashladiti! Upravo suprotno, vrući opisi odnosa Stelle i Christiana, zažarit će vašu maštu i probuditi uzbuđenje. Baš kao što i očekujete od dobrog ljetnog štiva! Samo još mračnije…

Vatrena poglavlja Mračne ljubavi su: 19, 23, 31, 32, 36, 39, 53  – preporučamo da ih pročitate tamo gdje ćete se moći opustiti i uživati.

Knjigu „Mračne laži“ u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama te na shop.egmont.hr

„Sve što smo ostavili iza sebe“ – treći nastavak „Knockemout“ trilogije 

Lucy Score je autorica broj jedan na listi bestselera New York Timesa. Odrasla je u književnoj obitelji koja je uz svaku večeru obavezno čitala knjige. Score je napisala svjetske senzacije "Sve što nismo preboljeli" i "Sve što skrivamo od svjetla", a sada nas vraća u šarmantni gradić Knockemout, te donosi priču o gradskoj knjižničarki Sloane i mračnom biznismenu Lucianu.

Postojala je samo jedna žena koja me mogla osloboditi. Ali radije bih se zapalio nego tražio bilo što od Sloane Walton.

Lucian Rollins zgodan je, uvijek dotjeran i ambiciozan mogul u potrazi za osvetom. Kako bi izbrisao trag nasilnog oca iz obiteljskog nasljeđa, svaku sekundu provodi gradeći svoje poslovno carstvo. Što veće bogatstvo stječe, to se sigurnije osjeća. Osim kad je u pitanju jedna energična knjižničarka iz malog grada. Sloane Walton je vatrena žena odlučna nastaviti očevu potragu za pravdom. To će učiniti čim otkrije što je točno čovjek kojeg mrzi učinio njezinoj obitelji. Povezani starom, mračnom tajnom iz prošlosti i međusobnom mržnjom, Sloane vjeruje se ona i Lucian ne podnose.

Međutim, njihova svađa slučajno se pretvori u predigru, a predigra u noć provedenu zajedno. Nakon što se vatra rasplamsala, nemoguće ju je ugasiti. Ali dok je Sloane spremna osnovati obitelj, Lucian odbija i samu pomisao na brak ili djecu. Ovi neprijatelji, zatim ljubavnici ponovno su u nerješivoj situaciji.

Knjigu „Sve što smo ostavili iza sebe“ u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama te na shop.egmont.hr

Chris Columbus snima film Klub istražitelja ubojstava četvrtkom, a stigla je posljednja knjigu iz serijala!

Roman Richarda Osmana, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom, postao je britanska književna senzacija, a cijeli serijal premašio je 10 milijuna prodanih primjeraka. Autor serijala, bivši TV voditelj, Richard Osman, kombinira britanski humor, bistre likove te zamršene slučajeve. Na taj način osigurava dozu svježine na policama, a trenutno, i u torbama za plažu. 

Netflix je ove godine preuzeo filmsku adaptaciju prvog romana, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom, u režiji Chrisa Columbusa (Sam u kući, Harry Potter) i pod producentskom palicom Stevena Spielberga. Glumačku postavu čine fantastični Helen Mirren, Celia Imrie, Pierce Brosnan i Ben Kingsley. Snimanje je započelo, a premijera se očekuje 2025. godine.

U Velikoj Britaniji u prvom tjednu od objavljivanja roman je prodan u gotovo 150.000 primjeraka, čime je čvrsto zasjeo na prvo mjesto najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji. U Hrvatskoj novi nastavak Osmanovog serijala, Posljednji ubijeni vrag, stiže u knjižare u izdanju Egmontove biblioteke Puls.

U četvrtom slučaju Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim istražuju ubojstvo Kuldesha Sharme i nestanak kutije pune heroina. Tragovi ih vode do biznisa s lažnim umjetninama, a suočavaju se s trgovcima droge, krivotvoriteljima i online prevarantima.

Leševi koji se pojavljuju svakog dana, kriminalci koji ih ne namjeravaju pustiti na miru i gomila problema za petama – znači li to da je naš kvartet sreća napokon odlučila napustiti?

I, uostalom, tko će biti posljednji ubijeni vrag?

Knjigu „Posljednji ubijeni vrag“ u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama te na shop.egmont.hr

‘Bez pelena za 3 dana’ – Brandi Brucks

Čini se previše jednostavno da bi bilo istinito? Uz pažljivo osmišljen, ali jednostavan plan, skidanje s pelena postaje dječja igra. Svi znaju da je najidealnije vrijeme za odvikavanje od pelena ljeto. Zbog toga biblioteka Puls donosi knjigu autorice Brandi Brucks "Bez pelena za 3 dana," koja nudi sveobuhvatan vodič koji će roditeljima olakšati proces odvikavanja djece od pelena.

Puna praktičnih savjeta temeljenih na višegodišnjim iskustvima, ova knjiga pokriva sve što je potrebno znati: od priprema, samog odvikavanja pa do podrške vašem djetetu nakon što je uspjelo skinuti se s pelena.

U knjizi ćete dobiti:

Isprobani plan – u samo pet koraka od pelena do toaleta, uz mnoštvo korisnih savjeta za uspjeh u svim etapama procesa.

Uvid u razmišljanje i ponašanje vašeg djeteta – shvatite što se događa s vašim djetetom, o čemu razmišlja, kako znati da je spremno za toalet i puno više.

Kako ostati smiren – sačuvajte hladnu glavu bez obzira na „nezgode“ zahvaljujući smirenom pristupu koji će i vama i djetetu pomoći eliminirati stres vezan uz odvikavanje od pelena.

Knjiga "Bez pelena za 3 dana" Brandi Brucks nudi praktične savjete i metode koje su već pomogle brojnim roditeljima diljem svijeta. Ovaj vodič je koristan alat za sve roditelje koji žele olakšati prijelaz s pelena na toalet svom djetetu. Uz ovaj vodič, skidanje s pelena postaje jednostavno i uspješno iskustvo za cijelu obitelj. Pripremite se za bezbrižne dane bez pelena i uživajte u novim koracima samostalnosti vašeg djeteta!

Knjigu „Bez pelena za 3 dana“ u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama te na shop.egmont.hr

Lifestyle