xxx
Uplift //

Uplift Akademija

Zamislite program koji vas ne samo educira, već i osnažuje da svoje poslovne ideje pretvorite u stvarnost. Uplift akademija, jedina sveobuhvatna edukacija namijenjena malim poduzećima u Hrvatskoj, upravo to čini, a sad ulazi u svoju četvrtu sezonu! Ako ste mikro, mali ili srednji poduzetnik ili poduzetnica u turizmu, ugostiteljstvu i srodnim djelatnostima ili pak imate svoj OPG te želite učiti od najboljih, povezivati se i razvijati projekte pod vodstvom mentora – prijavite se na linku i osvojite punu stipendiju. Osigurane su ukupno 32 stipendije, a prijave za su otvorene do 1. listopada.

Deset modula, mentorski rad, a pobjedničkom timu – novčana nagrada

Online edukacija sastoji se od deset modula koji pokrivaju ključne aspekte modernog poduzetništva uključujući leadership, alate digitalne transformacije, poduzetništvo i inovacije, upravljanje destinacijom, osnove upravljanja financijama, turizam i ekonomiju doživljaja, AI u marketinškim komunikacijama, industriju 4.0, posvećenost rastu i rezultatima te korisničko putovanje. 

Svaki modul pažljivo je osmišljen kako bi vam pružio konkretna znanja i alate potrebne za razvoj vašeg poslovanja. Uz to, od studenog ove godine do ožujka 2025. polaznici će imati priliku raditi u timovima, pod vodstvom mentora i razvijati projekte koji će biti predstavljeni potencijalnim investitorima. Najbolji tim čeka i novčana nagrada, ali pravo bogatstvo leži u znanjima i iskustvima koja će steći.

'Uplift me osnažio da krenem razvijati načine za povećanje prodaje'

Svi dosadašnji Uplifteri ističu da im je ova edukacija itekako pomogla u promišljanju o poslovanju. Ivka Koračak, Uplifterica treće sezone koja stoji iza turističkog brenda Spirit of Korkyra, kaže kako su joj sva predavanja koja povezuju poduzetništvo i psihologiju bila posebno zanimljiva, kao i ona o korištenju modernih tehnologija.

„Imam jedan projekt koji mi se već dugo vrti u glavi i koji bi sa starim saznanjima predstavila skroz zastarjelo. A ako ikad krenem tim smjerom shvatila sam kako može puno bolje i zanimljivije“, rekla je Ivka.

Njezina kolegica iz treće sezone Danijela Matijević, pokretačica ture Walk with Tito, također ističe kako ju je Uplift osnažio.

„Rekla bih da me Uplift osnažio da krenem razvijati načine za povećanje prodaje o kojima sam razmišljala prije Uplifta. Akademija je definitivno na mene djelovala poticajno“, kazala je Danijela.

UPLIFT AKADEMIJU PROŠLO 104 PODUZETNIKA

Prvo izdanje ovog edukativnog programa u trajanju od preko 100 sati pokrenuto je u sklopu Mastercardovog projekta Uplift još 2021. u suradnji s Algebrom, a dosad je Uplift akademiju pohađalo 104 poduzetnika iz svih krajeva Hrvatske, među kojima su i predstavnici  brendova kao što su Bread Club, Croccantino, Šlag na kraju, TAMAN Artisan Chocolates, Silvan, Paška sirana, Egoist i Varionica.

Četvrta sezona donosi dva nova modula

Polaznici su ključan dio Uplift akademije pa svaka sezona, sukladno njihovim sugestijama, donosi neke promjene.

„Tako ćemo u ovoj sezoni imati dva nova modula, riječ je o AI u marketinškoj komunikaciji i Osnovama upravljanja financijama. Uz online predavanja i standardni mentorski program, polaznici će se uživo družiti na Meet Upu u Šibeniku gdje će moći intenzivnije razmjenjivati vlastita iskustva“, ističe Igor Kundić, član Uprave Algebre.

Dodatna, a po riječima dosadašnjih polaznika Uplift akademije i neprocjenjiva, prednost projekta je i networking koji je već iznjedrio nekoliko zanimljivih suradnji.

„Zaista smo jako ponosni što smo poduzetnicima dali znanja koje im pomažu razvijati njihova poslovanja, ali nismo bili svjesni da će nerijetko taj razvoj značiti i suradnju između njih samih što je sreća i zadovoljstvo za sve uključene strane. Upravo zato smo u četvrtoj sezoni odlučili osim Uplift akademije za nove polaznike i sadržaja koji inspirira i educira na platformi uplift.hr osnaživati taj dio zajedništva i poticati Uplift alumnije na daljnje zajedničke aktivnosti jer time oni rade na proširenju svog poslovanja, ali i osnažuju poduzetnički duh“, izjavila je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj.

Prijavite se do 1. listopada na uplift.hr i otključajte vrata novim znanjima i prilikama.

Lifestyle