Restoran Natali
Fotografije: Katija Živković i Ambient studio //

Restoran Natali

Očaravajući vrt renesansnog stila koji krasi luksuzni dubrovački ljetnikovac Natali, oplemenjen je novim restoranom koji je od ovog ljeta otvoren za javnost. Smješten u blizini dubrovačke jezgre s pogledom na Srđ i zanosnu morsku pučinu, restoran Natali zamišljen je kao mjesto na kojem se, osim bijega od gradske vreve i stiska svakodnevice, kroje nezaboravna gastronomska iskustva. U svojoj jedinstvenoj viziji, restoran Natali spaja mediteranske okuse s francuskim kulinarskim tehnikama oduševljavajući goste kreativnošću i maštovitošću.

Nakon što je prošle godine finalizirana desetogodišnja obnova ljetnikovca koji, po povijesnim zapisima, datira još iz 16. stoljeća, a ime je dobio po poznatoj dubrovačkoj plemićkoj obitelji, Palace Natali u svoju je ponudu dodao restoran koji spaja uzbudljivo gastronomsko putovanje i ambijent šarmantnog renesansnog vrta s bajkovitim travnjakom. Kulinarska priča restorana Natali povjerena je cijenjenom chefu Dubravku Stanojeviću.

Inspiriran radom u poznatim restoranima i neprekidnim usavršavanjem, svoj inovativan pristup tradicionalnim mediteranskim jelima chef je utkao i u kulinarsku viziju restorana Natali fokusirajući se na svježe, sezonske i domaće namirnice našeg podneblja. Na jelovniku restorana nalaze se stoga probrani i pedantno osmišljeni specijaliteti poput jakobovih kapica, raviola s čipsom od kadulje, foie gras ili pak tonno vitellato sa špagetima od tikvica, a poseban dodatak jelima čini aromatično začinsko bilje poput kapara i ružmarina koji rastu u sklopu zanosnog ljetnikovca.

Spajajući na poseban način bogatstvo kulturne baštine, povijesno nasljeđe, moderno luksuzno uređenje te čarobni ambijent renesansnog vrta, Palace Natali je Dubrovčanima i dubrovačkim gostima otvorenjem restorana ponudio i jedinstveni gastronomski doživljaj te nove okuse koje će dugo pamtiti. Ono što će zasigurno cijeniti svi gurmani je maštovita simbioza okusa koju čine pažljivo odabrane komponente svakog jela. Ponekad posve neočekivane, sjedinjene u jelima kreiraju nezaboravan završni dojam čineći ih pravom zabavom za nepce.

Na mjestu koje slavi ljepotu i umjetnost uživanja u životu, pozivajući na povlačenje iz svakodnevice i uranjanje u autentično iskustvo boravka u Dubrovniku, restoran Natali upravo je savršen dodatak da osjećaj ljepote života bude potpun. Inspirativan i jedinstven, ambijent restorana Natali savršeno je okruženje za intimna vjenčanja, proslave i događanja.

Lifestyle