VINCENT LEROUX //

1.BAR HEMINGWAY - KOKTEL BAR 

15 place Vendome, 75001 Pariz 

S velikim kožnim naslonjačima i zidovima prekrivenim autentičnim predmetima i slovima koje je napisao Hemingway (strastveni posjetitelj 1920-ih), ovaj šarmantni koktel bar ima prekrasno romantičnu i tihu atmosferu. Anne-Sophie Prestail kreativna je snaga iza njihovih jedinstvenih koktela i često će izaći iz menija kako bi stvorila prilagođeni koktel prilagođen ukusu svojih kupaca. Samo 25 slobodnih mjesta.

2.Cravan - KOKTEL BAR

165 boulevard Saint-Germain, 75006 Pariz 

U srcu Saint-Germain-des-Prés ovo novo multifunkcionalno mjesto, s izvrsnim dekorom Ramyja Fischlera, sadrži tri koktel bara, svaki sa svojom temom i stilom (meni se mijenja dok se penjete po katovima), knjižaru Rizzoli i kiosk (na krovu) iz kojeg možete gledati dugometražne filmove projicirane na zid susjedne zgrade.

3.Fitzroy - RESTORAN BAR

49 rue du Faubourg Saint-Antoine, 75011 Pariz

Inspiriran boemskom scenom noćnog života Fitzroya (u Melbourneu), ovaj užurbani plesni bar, zajedno s plesnim podijima, glazbom uživo i disko kuglama, savršeno je mjesto gdje možete provesti cijelu večer, bilo da ste tamo kako biste gledali sportsku utakmicu ili vidjeli koncert uživo.

4.GOSSIMA - PING PONG BAR SPORT BAR

4 rue Victor Gelez, 75011 Pariz 

Bez obzira na to stojite li s reketom, pivom ili koktelom u ruci, sjedite na sofi ili oko stola, uživat ćete u jedinstvenom trenutku na mjestu koje spaja druželjubivost i dobru hranu. Ovaj jedinstveni bar koji su osmislili bivši stolnoteniski prvaci prvi je takve vrste u Parizu. Unajmite svoj reket za stolni tenis, popijte piće i zabavite se!

5.HOTEL ROCHECHOUART - BAR NA KROVU

55 blvd Marguerite de Rochechouart, 75009 Pariz 

Ovaj hotel u stilu Art Deco nalazi se u podnožju Montmartrea, na krovu s kojeg se pruža izniman pogled od 360°, dok Sacré Coeur zauzima prvo mjesto na horizontu. Otvoreno do ponoći, bez rezervacije, pazite da stignete točno na vrijeme za zlatni sat uz koktel ili dva, finger food i miris aromatičnog bilja koji lebdi u zraku.

6.Matignon Paris - RESTORAN KLUB 

3 avenue Matignon, 75008 Pariz 

Još jedno savršeno mjesto gdje možete provesti cijelu noć. Jelovnik je skup, ali isplati se zbog dekora Jacquesa Garcije, hrane, ambijenta i ukupnog iskustva. Glazba u blagovaonici je opuštena i dok vaš obrok bude gotov, plesat ćete i pjevati, ali to nije problem jer se u prizemlju nalazi klub koji je dizajnirao Charles Tassin, a koji se otvara oko 23 sata.

7.Maxim’s de Paris - RESTORAN BAR KLUB 

3 rue Royale, 75008 Pariz 

Maxim’s je 120 godina bio meka pariškog noćnog života, mjesto za društvo, cocottes, političare, kraljeve i slavne osobe iz cijelog Pariza. Zatvorena od 2010., ova legendarna adresa upravo je ponovno otvorena. Kultne interijere u stilu secesije ponovno je očarala Cordelia de Castellane. Na meniju su žablji kraci s peršinom, soufflé od sira, piletina Henri IV., Albert list i jastog na američki način. Deserte potpisuje Yann Couvreur. Dress code de rigueur... kako biste plesali cijelu noć!

8.PACHAMAMA - RESTORAN KLUB    

46-48 rue du Faubourg Saint-Antoine, 75012 Pariz 

Večernji klub smješten je u blizini Place de la Bastille, u prekrasnoj povijesnoj zgradi iz 19. stoljeća koju je dizajnirao Gustave Eiffel. U njemu možete jesti od 20 sati, a u 22.30 mjesto se pretvara u noćni klub, prostire se na četiri kata i zauzima površinu od 1500 m2. Osim vrhunske atmosfere, morate vidjeti neovintage dekor, središnje stubište i kićene balkone.

9.Pamela  - NOĆNI KLUB

62 rue Mazarine, 75006 Pariz

Nazvan po dugogodišnjoj partnerici Jima Morrisona Pameli Courson i smješten u izvornoj zgradi prvog pariškog kluba Whiskey a Go Go, ovaj živahni novi klub potresa lijevu obalu. Svakog tjedna održavaju se sjajne postave DJ-a i uređen je nadsvođeni podrum. Od 20 sati do ponoći Pamela je jazzy koktel bar koji ugošćuje zabave otvorenja galerije, drag showove, pa čak i čitanja poezije.

10.Le Rouge - NOĆNI KLUB

77 rue Jean-Baptiste Pigalle, 75009 Pariz

Nekadašnji cabaret bar poznat kao Pigall’s, Le Rouge Pigalle zadržao je duh svoje prošlosti s raskošnim dekorom iz 20-ih, rokoko pozlatom i crvenim baršunom. To je mjesto za DJ-e: deep house, techno, electro... Otvoren je od srijede do subote do 6 ujutro, čak imaju i koktel s potpisom Le Rouge. Otplešite u noć!

11.LE SYNDICAT - KOKTEL BAR 

51 rue du Faubourg Saint-Denis, 75010 Pariz

Ovaj nevjerojatno intiman i udoban lokalni bar specijaliziran je za stvaranje originalnih i kreativnih koktela koji su im donijeli globalne nagrade. Njihov pikantni koktel Holy G ne smijete propustiti!

12.Le Très Particulier  - KOKTEL BAR

Hôtel Particulier Montmartre

23 avenue Junot Pavillon D, 75018 Pariz

To je zasigurno najtajniji hotel u Parizu, s pet vrhunskih luksuznih soba te lijepim i šik restoranom. Otkrijte njegov bar, Le Très Particulier, za sofisticirane poznavatelje koktela. Nazivi svakog koktela neskriveno kimaju kinematografskim referencama. Mjesto za promatranje spuštanja noći, okruženo zlatom i prirodom.

   

Lifestyle