Kim Yeji
Profimedia //

Kim Yeji

Olimpijske igre su oduvijek bile mjesto rođenja novih sportskih legendi, a izgleda da su se ove godine rodile i nove ikone pop kulture čija popularnost nema previše veze s medaljom koju jesu ili nisu osvojili. Ove Olimpijske igre su do sada obilježili natjecatelji i natjecateljice koji su zbog svog šarma, stava, outfita i raznih drugih faktora postali viralni na društvenim mrežama, a memeovi i divljenje korisnika TikToka i X-a su ih u pravom smislu učinili besmrtnima u povijesti Igara.

Prada-coded streljaštvo

Korejska natjecateljica Kim Yeji u pucanju zračnim pištoljem na 10 metara je vjerojatno najveća ikona u Parizu. Na društvenim se mrežama odmah nakon njenog nastupa počelo pričati o naočalama i viziru koje koristi pri pucanju, ali i o njenom fenomenalnom outfit i stavu koji su mnogi usporedili s likovima iz cyberpunk postapokaliptičnih videoigara i filmova. Apsolutni stav pobjendice.

Iako je u Azerbejdžanu srušila svjetski rekord za pucanje na 20 metara (s jednako iconic stavom i outfitom), a na ovim igrama osvojila srebro, Yeji svojim raznim postignućima može dodati i zlatnu medalju za najjaču auru. Cool girl faktor je neosporan, a kada svemu tome dodamo da Yeji na nastupe u džepu uvijek nosi plišanog slona svoje kćeri, onda smo sigurni kako pričamo o apsolutnoj kraljici igara. Yeji je proglašena kao najviše ‘’Prada-coded’’ natjecateljica zbog kombinacije cool i istovremeno utilitarističkih naočala koje koristi, a mi ju definitivno možemo zamisliti kao novo lice Prade ili Miu Miu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli KIM YEJI (@kimyeji.official)

Yeji se prije nekoliko dana na Olimpijskim igrama ukazao i novi partner in crime. Naime, u muškoj kategoriji pucanja se istaknuo Yusuf Dikec, 51-godišnji natjecatelj Turske koji je za razliku od Yeji i drugih pucao bez ikakve opreme: u prosječnoj bijeloj majici, trenirci i minimalnom zaštitom za uši.

Da, upravo takav je osvojio srebrnu medalju. Malo je reći da su društvene mreže poludjele, do te mjere da su neki korisnici smislili teoretski akcijski film u kojem bi glavne likove glumili upravo Dikec i Yeji. Ako se nas pita, taj film bi doživio landslide pobjedu na Oscarima i Emmyjima.

Olimpijski Pokemon

Casimir Schmidt, u gimnastičarskim krugovima poznat kao Casi, se odmah na početku Olimpijskih igara u Parizu istaknuo po svojim tetovažama. Na desnoj nadlaktici ima tetovažu koja prikazuje kratice svih šest gimnastičkih sprava. Kako kaže, to su mu bile prve tetovaže koje je napravio nakon što se profesionalno počeo baviti gimnastikom sa 17 godina.

Ipak, nas i cijeli svijet je oduševila njegova tetovaža Mewa iz Pokemona. Uz nju se nalazi i Toad, lik iz Super Mario svijeta. Kako je rekao u jednom intervjuu, iduće što tetovira će biti pokemon Charmander. Prema tome, jedva čekamo iduće Olimpijske igre i nove, gejmerske tetovaže nizozemskog natjecatelja.

Snažne majke

Vječno nas inspiriraju sve žene na Olimpijskim igrama, no trudnice i majke na najvećem sportskom natjecanju na svijetu zaslužuju još više pažnje. Ove su se godine istaknule Nada Hafez u disciplini mačevanja i Yaylagul Ramazanova u streličarstvu koje su se natjecale u visokom stupnju trudnoće. Impresionirala nas je Egipćanka Nada Hafez koja se mačevanjem kvalificirala u polufinale. Iako nije osvojila medalju, kasnije je na društvenim mrežama otkrila kako je trenutno u sedmom mjesecu trudnoće, što je apsolutno sve šokiralo i donijelo joj dodatan respect faktor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nada Hafez (@nada_hafez)

Yaylagul Ramazanova nije skrivala svoju trudnoću, već se u kvalifikacijama streličarstva na iznenađenje svih pojavila u šestom mjesecu trudnoće. Publika ju je podržala gromoglasnim pljeskom. "Tijekom treninga za Olimpijske igre nisam se osjećala nelagodno zbog svoje trudnoće. Umjesto toga, osjećala sam da se ne borim sama, već da se borim zajedno sa svojom bebom", izjavila je na konferenciji nakon nastupa. Apsolutna ikona!

Pad i uspon gimnastičarke

Disciplina gimnastike, koliko god graciozno i lagano izgledala kada ju izvode zvijezde poput Simone Biles, je izuzetno varljiva i opasna. Jedan krivi korak i sve za što su se natjecatelji borili može otići u propast. To se zamalo dogodilo Flaviji. Brazilska gimnastičarka Flavia Saraiva pretrpjela je pad na šipkama tijekom zagrijavanja za timsko finale, zbog čega je zadobila modricu na oku i krvavo lice.

Unatoč ozljedi, Saraiva je nastupila na sva četiri događaja tijekom timskog natjecanja, a zbog njenog odličnog rezultata je Brazil ove godine dobio broncu. Saraiva je imala vidljiv modricu na oku dok se natjecala u utorak, a nosila je povez na desnoj obrvi. Ove fotografije su obišle svijet, a na društvenim mrežama je proglašena najizdržljivijom ikonom godine.

Medalja za heklanje

Još od Londona 2012., Tom Daley je postao možda najprepoznatljivije ime u povijesti Olimpijskih igara. Uz to sve, među prvim je olimpijcima koji se ponosno outao, te je time postavio pozitivan primjer u inače vrlo homofobnom sportskom svijetu. Daley ima odlične rezultate u svojoj olimpijskoj karijeri, no najpoznatiji je onda kada se ne natječe.

Točnije, onda kada gleda druga natjecanja i hekla na tribinama. Ove je godine u samo nekoliko dana ispleo cijeli džemper u bojama olimpijskih igara s natpisom ‘Paris’ i velikim Eiffelovim tornjem. Daley također ima vlastiti brend pod kojim prodaje, naravno, džempere, ali i starter kitove za sve koji se žele početi baviti ručnom izradom odjeće.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tom Daley (@tomdaley)

Lifestyle