Kraljica Letizia
//

Kraljica Letizia

Nažalost, nemam puno toga zajedničkog s kraljicom Letizijom, osim odabira profesije, koju je Letizia uspješno obavljala prije nego što je postala kraljicom Španjolske. Naime, Letizia Ortiz Rocasolano imala je uspješnu karijeru u novinarstvu u kojem se isticala kao snažna i neovisna žena. Rođena 15. rujna 1972. godine u Oviedu u Španjolskoj, Letizia dolazi iz obitelji srednje klase. Njezina majka, Paloma Rocasolano, bila je medicinska sestra, dok je njezin otac, Jesús José Ortiz, baš kao i ona, radio kao novinar. 

Od reporterke do kraljice

Letizia je studirala novinarstvo na Sveučilištu Complutense u Madrid, a završila je i magisterij iz audiovizualnih komunikacija. Svoju karijeru započela je kao novinarka u nekoliko lokalnih i međunarodnih medija poput EFE News Agency, ABC, CNN+ i poznate španjolske nacionalne televizije TVE. Kao novinarka i voditeljica, Letizia je izvještavala o velikim globalnim događajima, uključujući rat u Iraku, predsjedničke izbore u SAD-u, kao i teroristički napad 11. rujna u New Yorku. 

Ljubavna priča između Letizije i Filipa, kralja Španjolske, započela je 2002. godine, a par je nekim čudom uspio sačuvati svoju vezu daleko od očiju javnosti sve do zaruka, objavljenih u studenom 2003. godine. Letizia je prije toga već jednom bila u braku, pa je tako postala prva žena u povijesti španjolske kraljevske obitelji koja je imala prethodni brak prije udaje za princa. Danas Letizia i Filip imaju dvije prekrasne kćeri, princezu Sofíju i potencijalnu nasljednicu prijestolja, princezu Leonor.

Kraljica stila 

Nakon što je postala kraljicom 2014. godine, Letizia se nastavila zalagati za važna društvena pitanja, uključujući obrazovanje, zdravstvo i ravnopravnost spolova. Njezin put od novinarke do kraljice Španjolske uistinu je impresivan, a isti je popraćen brojnim modnim uspjesima, pa nam je tako upravo Letizia česta inspiracija za elegantne i sofisticirane lookove. Svoje skupocjene komade redovito izbalansira s nešto pristupačnijim opcijama poput kombinezona iz Zare ili haljine iz Manga.

Letizia je pravi primjer moderne žene, a njezin prelazak iz svijeta novinarstva u kraljevski život stavlja naglasak na njezinu iznimnu prilagodljivost i odlučnost. Mi joj naravno želimo najsretniji rođendan do sada!

Lifestyle