One direction
Profimedia //

One direction

Sinoć je svijet šokirala vijest o iznenadnoj smrti Liama Paynea. Liam  je preminuo u hotelu u Argentini, a detalji o okolnostima njegove smrti još uvijek nisu poznati. Fanovi diljem svijeta, osobito obožavatelji grupe One Direction, zatečeni su ovom tragičnom viješću jer je Liam itekako bio značajna figura u glazbenoj industriji. Evo nekoliko stvari po kojima je bio najpoznatiji i po kojima ćemo ga definitivno zauvijek pamtiti: 

One Direction fenomen

Nema sumnje da ćemo Liama pamtiti po globalnoj slavi koju je stekao kao član One Directiona. Bend, koji je nastao u showu X Factor, brzo je osvojio srca fanova širom svijeta, a s Harryjem Stylesom, Louisom Tomlinsonom, Niallom Horanom i Zaynom Malikom, Liam je bio dio jednog od najvećih pop fenomena 2010-ih godina. Njihovi hitovi, poput "What Makes You Beautiful" i "Story of My Life", postali su himne jedne generacije, a bendova popularnost nadmašila je mnoge druge u tom razdoblju. Njihov utjecaj na fanove, društvene mreže i glazbeni svijet, zauvijek im je osigurao mjesto u povijesti moderne glazbe.

One direction
Profimedia //

One direction

Veza s Cheryl

Jedan od najpoznatijih i medijski popraćenih odnosa u Liamovom životu bila je njegova veza s britanskom pjevačicom Cheryl Cole (koja je bila članica žirija X Factora). Njihova romansa počela je 2016. godine i privukla veliku pažnju zbog toga što je Cheryl starija od Liama deset godina. Par je 2017. godine dobio sina Beara Greya Paynea, a akon prekida s Cheryl, Liam je pronašao ljubav s američkom manekenkom Mayom Henry. Njihova veza započela je 2019. a završila prekidom zaruka u lipnju 2021. godine. Zadnju vezi Liam je imao s 21-godišnjom influencericom Kate Cassidy. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cheryl 💕 Liam (@cheryl_liam_)

Solo karijera

Nakon raspada One Directiona 2016., Liam je započeo solo karijeru. Njegov debitantski singl "Strip That Down" postao je veliki hit, čime je dokazao da može uspjeti i izvan benda, a s  s vremenom je razvijao svoj jedinstveni zvuk, istražujući različite žanrove i surađujući s velikim imenima u industriji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Liam Payne (@liampayne)

Modni utjecaj

Liam Payne je također izgradio prepoznatljiv imidž u modnom svijetu. Surađivao je s brojnim poznatim brendovima, uključujući Hugo Boss u čijim je odijelima bio često viđen na crvenim tepisima, čime je izgradio reputaciju osobe s dobrim ukusom i smislom za estetiku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Liam Payne (@liampayne)

Liam Payne,
Profimedia //

Liam Payne,

Zagovaranje brige o mentalnom zdravlju

Liam je često pokazivao svoju humanitarnu stranu sudjelovanjem u različitim dobrotvornim inicijativama. Posebno se isticao po svojoj otvorenosti u vezi s mentalnim zdravljem, pa je tako nekoliko puta podijelio vlastite priče, uključujući one o anksioznost i depresiju. Njegova spremnost da o tim temama govori u javnosti pomogla je podizanju svijesti o važnosti mentalne higijene, pogotovo među mlađom publikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Liam Payne (@liampayne)

Liam Payne će ostati zapamćen kao jedna od značajnijih figura moderne pop kulture. Osim svojih profesionalnih postignuća, Liam je bio uzor mnogima svojom hrabrošću i otvorenošću. Njegova prerana smrt duboko je pogodila obožavatelje diljem svijeta, ali njegov utjecaj i nasljeđe zauvijek će živjeti kroz njegovu glazbu.

Pop kultura