Fotografije: @geraldinemartins @mathieusalvaing @virginiegarnier //

Grad ljubavi polako, ali sigurno postaje grad sporta i to sve zahvaljujući Olimpijskim igrama 2024. koje u petak kreću u Parizu. Upravo zato, odlučili smo kroz cijeli tjedan podijeliti s vama veliki vodič po Parizu iz novog tiskanog izdanja Elle magazina, a tko bi mogao biti bolji u dijeljenju najboljih adresa u Parizu od Parižana? 

Prvi dio s kojim krećemo je za neke možda i najbitniji, a u njemu otkrivamo najbolje pariške restorane u kojima ćete, ako se zateknete u gradu svijetla, garantirano dobro jesti. Otkrijete omiljene restorane Parižana i uživajte u glavnom gradu cijeli dan poput lokalca. Dobar tek!

1.CALI SISTERS - KALIFORNIJSKI RESTORAN

17 rue Notre Dame des Victoires, 75002 Pariz 

Za ručak prepun vitamina! Ovo mjesto slavi šarenu, zdravu kuhinju i kalifornijski način života: pahuljaste palačinke, sendviči s jajima i ukusnim sirom, mesne okruglice, shakshuka ili kolač od sira s limunovom koricom. Boemski ciganski dekor oponaša Venice Beach s golemim palmama i XXL staklenim krovovima. Cool i opušteno!

2. CANDELARIA  - MEKSIČKI RESTORAN

52 rue de Saintonge, 75003 Pariz

Mali taco restoran s tajnom govornicom skrivenom u stražnjem dijelu. Uživajte u meksičkim klasicima i njihovim prepoznatljivim začinjenim zamrznutim margaritama prije nego što otkrijete popis koktela Chrisa McNultyja u tajnom baru. Začinite radni dan s Taco Tuesdays ili započnite vikend ukusnim brunchom s njihova jelovnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Cavaña (@cavana.sf)

3.CLAMATO - PLODOVI MORA

80 rue de Charonne, 75011 Pariz

Ova ispostava Septimea duguje svoje ime vrlo popularnom koktelu u Quebecu, nekoj vrsti Bloody Mary sa sokom od školjki (koji ćete otkriti ovdje). Dekor je moderan, a kratki jelovnik koji se mijenja svaki tjedan fokusiran je na more i povrće, s pažljivo biranim proizvodima i pripremljenim na najjednostavniji mogući način. Bez rezervacija: tko prvi dođe, prvi je poslužen!

4.THE CRYING TIGER - TAJLANDSKI BISTRO

72 rue du Cherche-Midi, 75006 Pariz Europs

Europski zaokret u tajlandskoj kuhinji, poslužen u tradicionalnom bistro restoranu s pariškim dodirom. Jela su popraćena zdravom dozom začinskog bilja, što osigurava da vaš obrok bude prepun okusa. Obavezno probati satay ražnjiće.

5. DOUBLEVIE - MEDITERANSKI RESTORAN

2 rue Poulet, 75018 Pariz

U srcu Montmartrea i na nekoliko katova s velikim prozorima njegova izuzetna kuhinja, s prekrasnim tanjurima poput kroketa, goveđeg kefta, savršeno hvata sunčane okuse Mediterana. Topla atmosfera i pažljiva usluga. Svake srijede do subote uživajte u baru u prizemlju koji oživljava od 22 sata (do 2 ujutro)!

6. LA HALLE AUX GRAINS -  FRANCUSKI RESTORAN

2 rue de Viarmes, 75001 

Na trećem katu Bourse de Commerce-Pinault Collection Michel i Sébastien Bras pozivaju vas da otkrijete osnovnu kuhinju povezanu s poviješću zgrade, nekadašnje Halle aux blés. Restaurant café prikazuje živahan duh, kako dizajnom tako i stolovima. Jelovnik od tri slijeda za ručak i jelovnik od pet ili sedam sljedova za večeru (dostupna kombinacija vina i hrane). Od podneva do ponoći svaki dan u godini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Halle aux grains — Paris (@halle_aux_grains_bras_paris)

7. KBG BBQ GRILL - KOREJSKI RESTORAN

14 rue du Dragon, 75006 Pariz

Ovaj korejski restoran nudi razne vrste roštilja od mesa i povrća, kao i bibimbape koji su proglašeni najboljim u Parizu. Cheese Lover i Entrecôte bibimbaps su posebno dobri. Želite li ići na njihov izvrstan roštilj, ne zaboravite to napomenuti prilikom rezervacije jer nisu svi stolovi za sve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli KBG - Korean Barbecue Grill (@kbgrestaurant)

8. LES MARCHES - FRANCUSKI BISTRO

5 rue de la Manutention, 75116 Pariz

Jedan od posljednjih routiera s terasom, idealno smješten u podnožju Eiffelova tornja. Velikodušna i ukusna francuska jela u obiteljskom stilu, kao što su blanquette de veau, steak au poivre i Iles flottantes aux pralines roses. Svratiti u routier garancija je dobrog, jeftinog obroka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bistrot Routiers (@restaurantlesmarches)

9. MASLOW VEGETARIJANSKO - VEGANSKI RESTORAN

14 Quai de la Mégisserie, 75001 

Mali ulog, velika nagrada: potpuno vegetarijanski restoran koji poslužuje raskošne obroke na velikoj terasi na Seini, u kojoj možete uživati tijekom cijelog dana. Bilo da želite ručak, kavu i grickalice, večeru ili koktele, Maslow će zadovoljiti vaše potrebe. Organiziraju čak i nedjeljni brunch.

10. MOSUKE - FUSION KUHINJA

11 rue Raymond Losserand, 75014 Pariz 

Mory Sacko novo je čudo fusion kuhinje u Francuskoj. Nedavno je dobio nagradu za mladog kuhara 2021. koju dodjeljuje Michelinov vodič. Svojim prvim restoranom Mory Sacko spaja različite kulture na jednom tanjuru s francuskim, japanskim i afričkim utjecajima. Njegovi jelovnici se kreću od četiri do šest sljedova. Iznenadite sami sebe, ali ne zaboravite rezervirati stol.

11. PÈRE & FILS PAR ALLÉNO - FRANCUSKO-AMERIČKI RESTORAN

53-57 rue de Grenelle, 75007 Paris

U šik četvrti Beaupassage, nadahnut američkim zalogajnicama i pariškim bistroima, nalazi se adresa glavnog kuhara street fooda. Na jelovniku: burgeri poput Nikite (normandijska govedina, cheddar sir...), savršeno usklađeni s vinom Pic-Saint-Loup. Ili Arsène, kuhan kao odrezak au poivre, za uživanje uz Bordeaux. Lupin vege burger (crna riža, cikla...) zasigurno će oduševiti i najveće mesoždere.

12. LE PETIT BOUILLON PHARAMOND - FRANCUSKI RESTORAN

24 rue de la Grande Truanderie, 75001 Pariz

Otputujte u prošlost uz tradicionalna francuska jela u secesijskom restoranu koji je naveden kao povijesni spomenik. Otvoren 1879., ne može biti klasičniji od ovoga, s gurmanskom hranom po ekonomičnoj cijeni. Uživajte u boeuf bourguignonu ili confit de canardu (za manje od 13 eura). Dođite ranije (ili kasnite): često se čeka u redu, nema rezervacija. Poslužuju od podneva do ponoći.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Le Petit Bouillon Pharamond (@lepetitbouillonpharamond)

13. LA PLAGE PARISIENNE - FRANCUSKI RESTORAN

Port de Javel Haut, 75015 Pariz 

Reinterpretirajući proslavljeni guinguette, popularni kabaret bar iz 17. stoljeća u Francuskoj, maksimalno je iskorišten „morski“ ambijent na obali Seine. Prepustite se plodovima mora uz ceviche, kamenice, lignje ili tartar od tune, a ima i mesnih jela. Birajte između velike svijetle terase i raskošnog interijera koji je uredio Martin Brudnizki ukrašen tkaninama Pierre Frey s pogledom na repliku Kipa slobode i Eiffelov toranj kao završni detalj.

14. RIVIÉ - FRANCUSKI RESTORAN

30-32 rue du Sentier, 75002 Pariz 

Ova živahna taverna (u prizemlju hotela The Hoxton) poslužuje modernu, kreativnu francusku kuhinju u povišenom okruženju s vrhunskim staklenim krovom i terasom. Tartar od goveđeg mesa je odličan, a posebno je među gostima omiljen sladoled od graška. Večer zaokružite koktelom u Jacques’ Baru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rivié (@rivieparis)

15. SAPID - EUROPSKI JELOVNIK

54 rue du Paradis, 75010 Pariz

Kuhar s najviše Michelinovih zvjezdica na svijetu Alain Ducasse s Romainom Mederom osmislio je ovu zdravu lokaciju na adresi s isključivo biljnim i pescatarian jelima od najboljih proizvođača. Kremasti mali pir, pržene gljive i začinsko bilje ili glazirana pljeskavica od celera... Sjajan restoran u stilu blagovaonice.

16. LE TRAIN BLEU  - FRANCUSKI RESTORAN

Gare de Lyon, Place Louis-Armand hall 1, 75012 Paris

Le Train Bleu, kultni francuski restoran na Gare de Lyonu, veličanstveno je mjesto prožeto poviješću. Pod vodstvom Michela Guérarda, kuhinja je gastronomska i izdašna. Posluga u blagovaonici pravi je spektakl s flambiranjem i rezbarenjem koje s preciznošću i pažnjom izvodi tim maîtres d’hôtel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Le Train Bleu (@restaurantletrainbleu)

 

   

 

Lifestyle