Houlihan Lawrence // 40 High Ridge Road //

Imanje se nalazi u Garrisonu, mjestu udaljenom 75 minuta podzemnom sjeverno od grada. New Yorka. Prostire se preko skoro 6,5 hektara, a na njemu se nalazi moderna vila od 650 kvadratnih metara. Izgrađena je 1969., a nedavno je renovirana od temelja do krova, čime je poprimila trenutni moderni izgled. 

Tijekom 1980ih pripadala je Sylvesteru Stalloneu, a od 1999. do 2015. vlasnica je bila autorica kuharica, Barbara Kafka. Imanje je trenutno pod vlasništvom agencije za menadžment te se iznajmljuje za razna snimanja high-end marki i brendova, a sada traži novog vlasnika.

Vila, koja je stara preko pedeset godina, trenutno izgleda kao moderna oaza. Najimpresivniji dio vile su prozori koji se protežu od poda do stropa te je većina zidova zamijenjena staklenim stijenama. Čitava vila obasjana je prirodnom svjetlošću koje otvara prostor, a istovremeno pruža topao ugođaj.

Oko čitavog prvog kata obavijen je široki balkon, a svaka prostorija na katu ima izlaz na njega. Balkon nudi impresivan pogled na prirodu koja okružuje imanje te na rijeku Hudson koja teče nedaleko ispod imanja. 

U prizemlju se nalazi privatni unutarnji bazen također okružen staklenim stijenama, dok je ostatak interijera oko bazena uređen u polu-industrijski stil, s betonskim podovima i zidovima.

Uz prostoriju s bazenom, vila nudi i privatnu saunu, salu za primanje, kuhinju, blagovaonicu, dnevnu sobu, četiri spavaće sobe i četiri kupaonice te četiri funkcionalna kamina. Ostatak vile uređen je na minimalistički način, s drvenim namještajem i mnoštvom velikih, praznih ploha bez previše dekoracija, kreirajući moderni “clean“ izgled prostora. Od tekstila prevladavaju bijele ili krem boje koje dodatno otvaraju prostor.

Lifestyle