Sandra Elkasević
Profimedia //

Sandra Elkasević

Hrvatska, zemlja bogate sportske tradicije i uspjeha, ponosno sudjeluje s predstavnicima u mnogim sportovima. Naši sportaši, svojim izvanrednim talentom, trudom i odlučnošću, već su postigli izvanredne rezultate na svjetskoj sceni. Svaki od njih nosi nadu nacije i san o osvajanju medalje, čineći nas ponosnima svojim trudom i posvećenošću.

Dok se spremamo pratiti sve naše natjecatelje, posebnu pažnju posvetit ćemo našim izvanrednim sportašicama. Njihova hrabrost, upornost i izvanredni rezultati u raznim disciplinama zaslužuju našu najveću podršku i navijanje. Svaka od njih nosi posebnu priču o žrtvi, radu i strasti koja nas podsjeća na pravu bit olimpijskog duha.

Barbara Matić 

Najbolja hrvatska džudašica i dvostruka svjetska prvakinja, Barbara Matić, ove će godine zasluženo uz svog kolegu Giovannia Cernogorza nositi hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju Igara. 29-godišnja Splićanka ujedno je i inženjerka elektrotehnike, pa sport nije jedino polje u kojem briljira. Osim u borbama, Barbaru volimo pratiti i na Instagramu gdje ju možemo vidjeti u elegantnim izdanjima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbara Matić (@barbimatic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbara Matić (@barbimatic)

Sandra Elkasević

Sandru Elkasević (ex Perković) ne možemo dovoljno najaviti niti nahvaliti, obzirom da se radi o jednoj od najvećih imena ženskog sporta u Hrvatskoj. Sandra se, ismeđu ostalog, s Olimpijskih igara dva puta vratila s medaljom, a obzirom da je njena karijera u punom zamahu, imamo se razloga nadati i trećoj olimpijskoj medalji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra Elkasević (@discus70queen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra Elkasević (@discus70queen)

Palma Čargo 

Mlada Splićanka, rekorderka s postignutih 52 kilometra na sat na dasci, intenzivno se pripremala za Olimpijske igre. Svoj život posvetila je ovom dinamičnom, povremeno opasnom sportu. Iako su joj tek 24 godine, ozbiljan je konkurent u osvajanju medalje, što zbog svog talenta i sposobnosti, što zbog nevjerojatne želje da medalju donese u svoj Split. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by palma 🌴 čargo (@palmaacargo)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by palma 🌴 čargo (@palmaacargo)

Sara Kolak 

Sara Kolak, atletičarka Kvarnera i olimpijska prvakinja u bacanju koplja iz Rio de Janeira 2016. godine, ove se godine intenzivno pripremala za nastup u Parizu. Kada nije na treningu, Sara slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi, pa nas tako na svom Instagram profilu nerijetko počasti predivnim pejzažima u kojima boravi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Kolak (@sarakolak7)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Kolak (@sarakolak7)

Donna Vekić 

Donna Vekić, jedna od najtalentiranijih hrvatskih tenisačica koja se istaknula na međunarodnoj sceni već kao tinejdžerka, a u posljednje vrijeme nas je podsjetila na ljepotu sporta kada se plasirala u polufinale Wimbledona. Iako rezultat nije prevagnuo na njenu stranu, Donna se pokazala kao ozbiljan konkurent na natjecanjima, ali i modna vertikala, budući nas svaki put nanovo oduševi svojim stilom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by My Dnna (@my_dnna)

 

Uz ove sportašice nastupit će i nimalo manje važne i snažne Petra Martić, Ivana Malobabić, Katarina Krišto, Jana Pavalić, Elena Vorobjeva, Marija Tolj, Anamarija Govorčinović, Lena Stojković, Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac. Sretno i hrabro, drage naše! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lifestyle