Xenia Adonts
Instagram //

Xenia Adonts

Postoji cijeli veo misterije zamotan oko termina clean beauty. Kada malo stanemo, nije toliko komplicirano i zapleteno. U kratkim crtama, clean beauty koncept odnosi se na kozmetičke proizvode koji su usmjereni na sigurnost i zdravlje potrošača, izbjegavajući štetne kemikalije koje mogu negativno utjecati na kožu, tijelo ili okoliš. To znači da ne sadrže sastojke poput talka, umjetnih mirisa, parabena, sulfata i drugih tvari koje bi mogle biti štetne. Umjesto toga, clean beauty proizvodi često koriste prirodne i organske sastojke, poput biljnih ekstrakata, ulja i minerala, koji su blaži prema koži. Održivost također igra važnu ulogu, s ekološki prihvatljivim pakiranjima. Jedna od ključnih karakteristika clean beauty brendova je da su cruelty-free, odnosno da ne testiraju svoje proizvode na životinjama. Za stavljanje oznake "clean", proizvod mora sadržavati najmanje 95% prirodnih sastojaka i koristiti sastojke biljnog podrijetla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RÓEN BEAUTY (@roenbeauty)

Prošli tjedan, sastavili smo capsule makeup za jesen, ali vam ovog puta donosimo Capsule Makeup za Jesen (Clean Beauty Version)! Ovi proizvodi se povezuju s minimalističkom estetikom što znači da ovi brendovi jako rijetko predstavljaju proizvode koji su full-coverage. Zbog toga, će se u vašem clean beauty neseseru vrlo vjerojatno pronaći lagani skin tint koji ima vrlo nisku pokrivenost. Također, rumenilo je apsolutno must i često se koristi svugdje gdje licu treba malo boje - obrazi, kapci i usne. Ono što je važno za capsule makeup, i što je još više naglašeno u clean beautyju, je da se jedan proizvod može koristiti na više načina. Zato vas ne treba čuditi zaista manja kolekcija proizvoda jer je to i cilj. Ako vam rumenilo ne daje dovoljno sjaja na obrazima, dodajte ga s kremastim highlighterom kojeg možete staviti u kutove očiju kako bi ih otvorili. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RÓEN BEAUTY (@roenbeauty)

Također, prognozirali smo da je maskara out, a lash lift in. Ovaj trend se ne može bolje uklopiti u clean beauty. Osim što drži do svega što smo opisali u prvom paragrafu, clean beauty nastoji propagirati prirodnu ljepotu, tj. prihvaćanje sebe - nećemo ići u problematiku toga i koliko ima kontradiktornosti. Dakle, ako što više želite zadržati prirodni izgled, priskočite maskaru ili ju stavite samo na korijen trepavica. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RÓEN BEAUTY (@roenbeauty)

Ostatak lica možete uokviriti s dodavanjem maskare za obrve i olovke ukoliko vam je potrebna. Obrve su vjerojatno najindividualniji dio lica jer mogu promijeniti sve. Cijeli look završite sjajilom za usne ili tintom za malo boje. 

Ljepota