Ludovic de Saint Sernin
launchmetrics //

Ludovic de Saint Sernin

Jean Paul Gaultier je za couture sezonu u siječnju odabrao francuskog dizajnera Ludovica de Saint Sernina. Enfant terrible mode očigledno za iduću sezonu želi dati platformu terrible junioru, kako de Saint Sernina nazivaju u modnim krugovima. Kako zbog njegove estetike, tako i zbog određenih, ne tako šaljivih kontroverzi koje prate njegovo ime.

Ludovic de Saint Sernin je svoju karijeru u modi započeo 2017., te je odmah zapao za oko mnogim modnim kritičarima i entuzijastima koje je zapanjio njegov senzualni rad nabijen seksepilom i underground referencama.

Ludovic de Saint Sernin pristupa dizajnu bez obzira na spol, nešto što ga je od samog početka izdvojilo iz mase suvremene mode. Njegov brend predstavlja povratak ljepoti gledanoj kroz leću senzualnosti i seksualnosti. Tijekom proteklih godina mu je brend postao jedan od najvidljivijih i najglasnijih predstavnika New Queer vala u modnom dizajnu i kulturi općenito. Ludovic de Saint Sernin je redovno u postavi Tjedna mode za muškarce i žene u Parizu, ali i New Yorku.

Sernin je također postao prvi dizajner koji je u dugo vremena u jednoj modnoj kući izdržao samo jednu sezonu. Naime, prije dvije godine je postao prvi muškarac na čelu kultne kuće Ann Demeulemeester. Vjerovalo se da će njegova senzualna estetika u kombinaciji s mračnom romantikom po kojoj je Demeulemeester bila poznata kroz cijelu karijeru biti savršen par, no katastrofalna prodaja i kritika na kolekciju je njegov ugovor skratila na jedva šest mjeseci. Prema neslužbenim informacijama, Sernin je u uredima brenda stvarao neugodnu i toksičnu atmosferu, te je to na kraju bila kap koja je prelila čašu.

U siječnju nas sigurno očekuje šokantna i eksplicitna kolekcija za Gaultiera koja će definitivno zaprepastiti mnoge, no Sernin bi nas mogao iznenaditi apsolutnim zaokretom estetike, kao što je bio slučaj s Nicolasom Di Feliceom prošle sezone. Preostaje nam nadati se najboljem i pričekati iduću godinu.

Moda