Andreea Ali
Instagram //

Andreea Ali

Sve počinje s pravilnim skidanjem makeupa tj. maskare za trepavice i obrve. Kod gustih formula poput maskare za trepavice koja se potpuno osuši, uvijek je bolje koristiti uljne čistače. Ako ne uljne, onda balzame koji se pri dodiru s vodom pretvaraju u ulje. Razlog biranja ulja je što ono bolje razbija ovakve proizvode. Tako ćete manje trljati oči i uništavati trepavice. Ali i s tim, preporučuje se da blazinicu povlačite u smjeru od korijena prema vrhovima, točno u smjeru rasta. Treba se izbjegavati horizontalne pokrete jer ih na takav način čupate. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea Ali (@aliandreeamakeup)

Iako je uvijač neizostavan korak u mnogim rutinama, može ih oštetiti ako se koristi prečesto ili na pogrešan način. Svakako ga ne zagrijavajte fenom prije korištenja kao što se može vidjeti na društvenim mrežama iz vrlo očitih razloga – uvijač se nalazi vrlo blizu oka te se možete ozlijediti. Uvijač je tehnički napravljen da uvije trepavice bez da se zagrijava tako da nema potrebe za tim. Ukoliko želite dulje zadržati dužinu i curl, onda koristite masakre za takav efekt. Možete koristiti i vodootpornu maskaru ali imajte na umu da one također u određenoj mjeri štete trepavicama jer se puno teže skidaju od regularnih. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by brenda (@brendahashtag)

Njega trepavica i obrva je zapravo ista. Postoje brojni serumi u obliku malih češljeva, ali ne treba vam ništa više od kvalitetnog hladnoprešanog ricinusovog ulja. Bitno je da je hladno prešano jer su tako očuvana sva njegova svojstva. U bilo kojoj drogeriji se mogu kupiti obični češljići kojima se nanosi proizvod. Jedino što trebate pripaziti da ne nanesete previše ulja na trepavice kako ne bi zalutalo u oči. Dok koristite ulje, možete oblikovati vaše obrve, ali ih čak jedno vrijeme možete pustiti da vidite je li možda na neki dio morati staviti više proizvoda. Slijedite ovu rutinu dok niste zadovoljni, ali čak i kad postignete izgled kakav želite, nije loše s vremena na vrijeme ponoviti čisto da se osnaže. Nije sve samo u izgledu, već u zdravlju dlake!

Ljepota