Karim Rashid
Masters of Building Fair //

Karim Rashid

Rovinj će od 10. do 12. listopada postati epicentar gospodarskog svijeta, i ugostiti prvo izdanje Masters of Building Fair-a (MBF), međunarodnog događanja koji okuplja vodeće stručnjake i investitore iz različitih sektora. Jedna od glavnih zvijezda ovog prestižnog događaja bit će svjetski poznati dizajner Karim Rashid, čije će predavanje privući pozornost stručnjaka i ljubitelja dizajna iz cijelog svijeta.

Rashid je rado viđeni predavač na sveučilištima i konferencijama diljem svijeta, a svojim istupima želi dizajn učiniti javnom temom. Istinski je vizionar s više od 4000 dizajniranih proizvoda, preko 400 nagrada i brojnim klijentima u 47 zemalja. Njegova ga sposobnost da nadiđe tipologiju i dalje čini jednim od najboljih dizajnera svoje generacije. Neki od svjetskih brendova koji se nalaze u Rashidovom portfelju su: Veuve Clicquot, Alessi, Samsung, Kenzo, Hugo Boss, Audi i ostali.

Na MBF-u će pričati o budućnosti dizajna u digitalnom dobu i prilagodbi materijalnog svijeta zahtjevima naših sve digitalnijih života. U ovoj evoluciji iz analognog u digitalno doba dizajn će odigrati ključnu ulogu. Karim vjeruje da će spoj kreativnih disciplina, od dizajna, umjetnosti, arhitekture, mode, hrane, glazbe pa sve do kulture i ljepote, unaprijediti naša iskustva i poboljšati naše živote.

Masters of Building Fair stoga nije samo poslovni događaj, već i prostor za promišljanje budućnosti dizajna i tehnologije, uz prisustvo jednog od najvećih svjetskih dizajnera današnjice. Jedinstveno je mjesto susreta koje će omogućiti networking, razmjenu informacija o stanju na tržištu, ponuditi uvide u svjetske trendove i smjestiti Hrvatsku na europsku mapu renomiranih gospodarskih događanja.

“Masters of Building Fair okuplja sve zainteresirane strane na jednom mjestu. Povezuje investitore, developere, arhitekte, agencije za nekretnine, građevinsku operativu, proizvođače i trgovce, financijske stručnjake, osiguravatelje, konzultante tehničkog, ekonomskog i pravnog usmjerenja, kao i stručnjake iz područja tehnologije i informacijske tehnologije. Pozivamo vas da nam se pridružite i budete dio modernog graditeljstva u Hrvatskoj", izjavila je Maja Borovina Frankić, organizatorica događanja Masters of Building Fair.

Osim Rashida, neki od najiščekivanijih panelista su: stručnjak za protupotresnu gradnju David Biggs, Maud Truchi (Maslina Resort), Marko Pažanin (Sotheby’s International Realty Hrvatska), Jose Gil Douarte (Horwath), Hrvoje Dolenec (Zagrebačka banka), Ante Peranić (Ernst&Young), koji će uz ostale paneliste pokriti široki spektar tema, uključujući makroekonomske i geopolitičke trendove, tehnološke inovacije, financijske strategije projekata, teme iz područja prava, aktualne novitete poput ESG, AI i BIM-a i druge relevantne aspekte industrije.

Svoju kotizaciju za Masters of Building Fair možete osigurati na Entrio.hr, a više informacija o programu pronađite na poveznici.

Lifestyle