Bar Program
Instagram //

Bar Program

U zadnjih nekoliko godina je Martićeva ulica u Zagrebu postala jedna od najvažnijih ulica u centru po pitanju ponude hrane, barova i kafića. Prije 5-6 godina je to bila tek obična ulica u centru, ali se dogodilo nešto što je počelo privlačiti sve više kreativaca na jedno mjesto. 

Vrijedi započeti sa, mnogi će se složiti, žilom kucavicom ulice - bar Program. Da ne bude zabune, postoje dva Programa, a drugi se nalazi u Petrovoj ulici. Osim što ćete uvijek naići na odličnu ponudu pića i kave, malo je odvojen od glavne ceste tako da možete ugodno sjesti van prometne gužve. Odmah do Programa su se smjestila još dva mjesta: Booksa i pizzeria Park. Booksa je jedinstveno mjesto u Zagrebu koje je nemoguće opisati u jednoj riječi. Može se kazati da je to kafić s prostorom za čitanje, učenje, pisanje, ali svi koji su tamo bili barem jednom, znat će da je to samo mali dio. Booksa nema vanjsku terasu kao Program već dvije klupe ispod izloga kafića. Odmah pokraj se nalazi jedna od najboljih pizza u gradu u pizzeriji Park. Njihova pizza je klasična tanka u napuljskom stilu te zaista imaju bogat menu - od obične Margherite do takozvanih bijelih pizza. Vikendom su gotovo uvijek puni, posebno kada je lijepo vrijeme, pa je bolje rezervirati stol. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Program Bar (@program_bar)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PARK PIZZA (@pizzeria_park)

Cvjećarna koja se smjestila u istom potezu je tvoje. Pošto su susjedi Programa, nemoguće je ne promatrati uvijek s ukusom uređen izlog dok ispijate kavu. Svi ljubitelji sladoleda se mogu zaputiti u novootvorenu sladoledarnicu Crna ovca. Njihovi sladoledi imaju kultni status u Srbiji, te su odlučili poslovanje proširiti u glavni grad Hrvatske.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Crna Ovca (@c_ovca)

Pekara Korica je već duže vrijeme jedna od najomiljenijih odabira za slatko i slano. Posebno su poznati po cruffinima, ali i odličnim kruhovima. Ako je vaš odabir ili potreba bezglutenska hrana, onda je prava adresa Kata Brunch. U ponudi imaju slatka i slana jela, ali i brze zalogaje za on to go. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATA gluten free🤎 (@kataglutenfree)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢 𝐤𝐫𝐮𝐡® (@korica.hr)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tvoje (@tvoje.hr)

Bez obzira na to što tehnički nije na Martićevoj, u Ratkajevom prolazu se od glavne ulice sakrila trgovina selectedd.hr. Ova mala konceptualna trgovina je puna dodataka za kuću poput zdjelica i svijećnjaka, ali u većih komada kao stolice, mali stolovi, stolne i zidne svjetiljke. Također se mogu kupiti knjige i časopisi koji se ne mogu pronaći svugdje. Na uglu ove dvije ulice se nalazi steampunk bar Mr. Fogg koji je dugo bio na glasu kao najbolji u Zagrebu. Odmah se istaknuo po posebnog načinu serviranja čaja na velikim kutijama i zavidnu ponudu pića s naglaskom na ginove. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr. Fogg (@bar_mr.fogg)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SELECTEDD.HR (@selectedd.hr)

Za kraj smo ostavili Lutu, koja se isto ne nalazi baš na Martićevoj već u Lopašićevoj, ali je vrijedna spomena. Ovaj kafić nije nepoznato mjesto, no ovo može poslužiti kao podsjetnik svima koji još uvijek nisu posjetili it retro mjesto. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUTA (@luta.coffee)

Lifestyle