Unsplash
//

Unsplash

Uslijedila su još tri nastavka, Čovjek koji je umro, Metak koji je promašio te najnoviji, Posljednji ubijeni vrag, koji je upravo objavljen u prijevodu Tanje Jelinić. Cijeli serijal Klub istražitelja ubojstava četvrtkom premašio je 10 milijuna prodanih primjeraka i diljem svijeta i dalje obara rekorde popularnosti, godinama ne silazeći s top lista najprodavanijih knjiga. Prava na ekranizaciju otkupila je produkcijska kuća slavnog Stevena Spielberga, a ove im se godine kao partner pridružio i Netflix, dok je redateljsku palicu preuzeo Chris Columbus, poznat po remek-djelima kao što su dva filma o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu, Harryju Potteru te filmovima Percy Jackson i Olimpijci, Sam u kući i mnogi drugi.  

Naše najdraže članove Kluba istražitelja ubojstava četvrtkom – Elizabeth, Joyce, Rona i Ibrahima – na ekranima će, objavljeno je, uprizoriti glumci Helen Mirren, Celia Imrie, Pierce Brosnan i Ben Kingsley. Filmska ekipa započela je sa snimanjem prošlog mjeseca, a premijera se očekuje 2025. godine.

Uz ove uzbudljive vijesti, početak ljeta obilježit će i navedeni, četvrti dio Osmanovog krimi-serijala, koji je stigao u hrvatske knjižare u izdanju naklade Puls. Po svemu sudeći, i ovaj nastavak odlučno prati uspjeh svojih prethodnika. Posljednji ubijeni vrag u prvom tjednu od objavljivanja prodan je u gotovo 150.000 primjeraka, čime je čvrsto zasjeo na prvo mjesto najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji. 

Elizabeth, Joyce, Ron i Ibrahim provode svoje praznike u miru i radosti, ali to će se, kao i uvijek kada je ova šarmantna ekipa umirovljenika u pitanju, brzo promijeniti. Kuldesh Sharma, stari Stephenov prijatelj, ubijen je pod neobičnim okolnostima, a tajanstvena kutija puna heroina koju je čuvao nestala je bez traga. Tragovi će naše junake odvesti do biznisa s lažnim umjetninama, u kojem su tajne zanata stare gotovo kao i predmeti kojima se trguje. Dok se suočavaju s trgovcima droge, krivotvoriteljima i online prevarantima, naša četvorka više ne zna kome može vjerovati.

Najbolja knjiga u serijalu do sada! - The Times

Osmanova najveća snaga leži u spajanju stila Agathe Christie iz njenih najboljih dana s ironičnim humorom i ozbiljnošću bez premca. - Esquire

Ovaj krimi serijal lansirao je Richarda Osmana u svjetski crème de la crème autora kriminalističkih romana. Pun akcije, životnih mudrosti i prepoznatljivog humora, Posljednji ubijeni vrag potvrdit će čitateljima zašto se Osmanovi romani jednostavno moraju voljeti.

Knjiga Posljednji ubijeni vrag u izdanju Egmontove biblioteke Puls dostupna je po cijeni od 17,99 € u svim knjižarama i na shop.egmont.hr.

Lifestyle