Nikkie Makeup
Instagram //

Nikkie Makeup

Ova boja se ušuljala u naše ormare, a sve češće ju viđamo na ulicama. Gucci je takoreći pretplatio na ovu boju, Hermes je imao dvije kolekcije u kojem je ova boja vodila glavnu riječ, a niti Bottega Veneta ne zazire od nje. Taj trend se preselio u svijet makeupa, iako se bordo vraća više-manje svake jesenske sezone. 

@natashadivo burgundy eyes💫 products: @Diorbeauty eyeshadow palette (689 mitzah) @Lancôme le stylo waterproof (10 ruby forever)  @Charlotte Tilbury pillow talk push up lashes mascara (dream pop) #eyemakeup #mascara #makeupinspo #makeuphacks ♬ GIRLS - The Kid LAROI

Može biti izazovno uklopiti ovu upečatljivu boju u nosivi makeup look. Dio će kazati da burgundy eye look izgleda kao nateknute oči što nije daleko od istine ako makeup nije prepušten u ruke profesionalaca. Na Filmskom festivalu u Veneciji se Jenna Ortega pojavila burgundy bojom na očima što je bilo polu uspješno. Ne može se reći da nije bio skroz uspješan jer loše osvjetljenje fotografima i Ortegi nije išlo u prilog, ali ga je isto uspjela koliko-toliko iznositi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Ipak, da bi burgundy makeup look mogao biti nosiv kao everyday makeup, vrijedi prvo izabrati hoće li biti oči ili usne u fokusu. Odlučiti se na jedno i drugo kao što je učinila Ortega je riskantno, pogotovo kad pokraj vas ne stoji profesionalni vizažist koji će napraviti touch up točno kada je to potrebno. Također, red carpet rasvjeta se ne može mjeriti s danjim svjetlom koje je daleko nemilosrdnije na koži lica. Na očima možete koristiti malu količinu sjenila koje može biti kremasto i u kamenu. Važno je da ga ne nanesete previše blizu obrva i na donji dio oka. Ako je sjenilo previše za vas, onda liner u ovoj nijansi može podignuti look bez previše pozornosti.

@ashleykaylamakeup Warm a Burgundy Smokey Eyeshadow look tutorial  @desioeyes  delicious honey lenses code AshleyKayla50 for 10% off *affiliate code(which means i may receive commission for purchases made through my code) @BALI LASH  millie lashes @hudabeautyshop  love fest palette @mavenbeauty  sangria liner @MorpheOfficial  v301 brush, blending brush @modabrush  detail brush @ColourPop Cosmetics  e28 brush @Hobby Lobby  spotter brush, shader brush *some items received in pr  #eyeshadow #smokeyeye #eyemakeup #eyemakeuplook #eyeshadowtutorial #eyeshadows ♬ original sound - AshleyKaylaMakeup

U zadnje vrijeme su popularne maskare u boji, a jedna od najpopularnijih je Black Honey iz Cliniqueove istoimene linije koja je poletjela na krilima kultnog proizvoda za usne. Nažalost, bila je tek dio limitirane ponude i nije jasno zašto se Clinique nije odlučio proizvod uvesti kao dio stalne ponude. Usne u boji crnog vina su čest odabir, a Chanelov ruž u nijansi Pirate je točna boja koju je Coco Chanel nosila. Da bi makeup izgledao svježije, možete staviti samo ruž, obrve, malo baze i oči ostaviti prazne. 

Ljepota