Dieux Skin
//

Dieux Skin

Koža okolo očiju je najtanja i najosjetljivija te joj je zbog toga potrebno više njege. Dolaze hladniji mjeseci i ako su vam to područje suho, onda je možda spas u takozvanim eye patches, tj. maskama za oči. 

Izgledaju kao da ste zalijepili flaster ispod oka koji su u pakiranju natopljeni serumom. Postali su popularni u njezi kože jer ciljano rješavaju nedostatak hidratizacije, podočnjake i natečenost. Pojedine formule obećaju i smanjenje finih linija ispod očiju i obično sadrže peptide, retinol i kolagen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dieux ™ (@dieuxskin)

Ove maske za lice su često formulirane s kofeinom ili ekstraktom zelenog čaja. Ovi sastojci pomažu u smanjenju oteklina i natečenosti poticanjem bolje cirkulacije i smirivanjem upala.

Postoji još jedna vrsta, a to su oni koji sadrže sastojke za posvjetljivanje, poput vitamina C, niacinamida. Ako ih se sjetite staviti u hladnjak barem sat prije korištenja, dio natečenosti će nestati. Također, ako ste ujutro pospani i nikako se ne možete razbuditi, možda je dobra ideja na pet minuta staviti eye patches. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dieux ™ (@dieuxskin)

Postoji nekoliko vrsta materijala od kojih su napravljeni. Najpopularniji su silikonski jer se lako prilagođavaju svakom licu. Oni od tkanine su tanji i razlika između ovih i navedenih je što silikonski mogu kliziti s kože. Nadalje, moguće je kupiti silikonske eye patches koji nemaju nikakav proizvod. Bit je u tome da vi odabirete, pa tako možete koristiti svoj najdraži serum ili kremu za područje oko očiju. Ovo je najodrživiji odabir jer ne stvarate smeće svaki put kada ih koristite. 

 

 

Ljepota