Anja Kraljević
Sarajevo Film Festival //

Anja Kraljević

Osim što se iz godine u godinu veselimo projekcijama izvrsnih filmova i serija na Sarajevo Film Festivalu, nestrpljivo se iščekuju i modna izdanja na najglamuroznijem regionalnom crvenom tepihu.

Među najzapaženijim kreacijama koje su na crvenom tepihu SFF-a iznijele brojne glumice i gošće su  Bojan Gregorić Vejzović u kreaciji ENVY Rooma i Ivana Roščić u Klisabovoj haljini još jednom su se potvrdile kao najbolje ambasadorice hrvatskih modnih brendova.

Da je modna klasika uvijek nepogrešiv izbor na crvenom tepihu dokazala je Lejla Filipović u haljini bosanskohercegovačkog dizajnera Armina Hodžića, koji je osmislio i kreacije voditeljice Maje Čengić Miralem i glumice Ane Kraljević. Bosanskohercegovački brend Kaftan Studio već je tradicionalno prvi izbor brojnih gošći sarajevskog crvenog tepiha, a odabrale su ga Judita Franković Brdar, Jasna Đuričić, Lejla Graho, Emina Ganić i Amna Džambić Branković. Daniela Trbović ostala je vjerna svom stilu jednostavnim, ali efektnim crno bijelim modnim  izdanjem.

Maja Izetbegović odabrala je dizajn Milana Senića. Modno su se istaknule i glumica članica ovogodišnjeg žirija Natjecateljskog programa Noomi Rapace, glumica Alisa Čajić, Belma Salkunić – Bektešević, glumica Helena Vuković, Marija Hudolin, Nadine Mičić, Nina Seničar, Martina Saira, Sarah Čerkez i Olja Lević u dizajnu svjetski poznatog i višestruko nagrađivanog dizajnera Marka Fehera.

Moda