Launchmetrics //

Iako se u zraku još ne osjeća svježina jeseni, u modnoj industriji je već itekako jasno koji će modni trendovi vladati ovom sezonom, posebno kada govorimo o obući koju nosimo na posao i ostale svakodnevne aktivnosti. Posljednje jesenske kolekcije bile su svjedočanstvo i inovacije i nostalgije, nudeći spektar obuće koja odgovara svakom raspoloženju i prigodi. Od visokih platformi, do elegantnih jahaćih čizama, najbolji modni dizajneri pokazali su svoje vizije trendi obuće, a mi u nastavu donosimo jedan kratki pregleda glavnih trendova koji će definirati jesen 2024.

Platforme loaferice

Loaferice su doživjele dramatičan zaokret. Brojni brendovi predstavili su loaferice reimaginirane s debelim, masivnim potplatima i naglašenim petama. Gucci je posebno predstavio loaferice s elegantnom pravokutnom petom koja dodaje moderan zaokret nasljeđu brenda. S druge strane, Victoria Beckham i Burberry igrali su se s glomaznim, rebrastim potplatima, čineći ove loaferice funkcionalnim i modernim. Ovaj trend je idealan odabir za sve one koji žele dati odvažnu izjavu bez žrtvovanja udobnosti.

Slobodna peta 

Obično rezervirane za toplije mjesece, natikače su se pojavile i jesenskim kolekcijama za 2024. godinu. Bottega Veneta i Dries Van Noten pokazali su različite vizije natikača, od složenog kožnog dizajna, pa sve do skulpturalnih, modela sa slobodnom petom. Ove natikače nude sofisticiranu, ali opuštenu opciju za one koji žele zadržati dotjeran izgled bez ograničenja potpuno zatvorene cipele.

Jahaće čizme

Ove jeseni dizajneri pomiču granice s čizmama koje se penju još više od koljena. Čizme preko koljena dominirale su pistama, a vidjeli smo ih kod brendova kao što su Gucci, Chloé, Ferragamo i Hermès. Svi oni, ponudili su nam elegantnu, izduženu siluetu koja se savršeno slaže s mini suknjama ili oversized puloverima. 

Very demure!

Ove sezone napokon prihvaćamo šarm delikatnih salonki. Od satenskih obrada, cvjetnih uzoraka i elegantnih T-traka, ove salonke nude razigrani zaokret klasičnom stilu kojeg obožavamo. Možete ih kombinirati uz slip haljine ili ih nosite uz traperice i bijelu majicu za ležerno elegantan demure look. 

Robusne čizme

Robusne čizme nastavljaju svoju modnu vladavinu, a ove sezone novi život im omogućuju brendovi Coach, Miu Miu i Loewe. Ove čizme karakterizira njihov grubi, grunge izgled i dodaci poput kopči i remenja. Savršen su jesenski odabir za sve one koji žele unijeti malo karaktera u svoje svakodnevne office lookove!

Moda