miley cyrus1
Profimedia //

miley cyrus

Sjećate se ono kad smo svi za vrijeme depresivnog siječnja 2023. godine pjevušili I can buy myself flowers/Write my name in the sand? Upravo ta pjesma, "Flowers", glazbenice Miley Cyrus se nalazi na sudu. Ona i njezini suradnici na toj pjesmi su optuženi da su kopirali dijelove pjesme "When I Was Your Man" Brune Marsa otprije 11 godine. Nije ju Mars otvorenu tužio nego tvrtka Tempo Music koja je kupila dijelove pjesme jednog od autora stihova Philipa Lawrencea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Tvrtka Tempo Music Investments je jučer podnijela tužbu federalnom sudu u Los Angelesu. Tvrde da su "eksploatirali" Marsovu pjesmu. Ostali autori stihova Gregory Hein i Michael Pollack također su imenovani. Na listi se nalaze Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart i druge kompanije koje su distribuirali njezinu pjesmu. Tempo Music traži odštetu koja se tek treba utvrditi, kao i zabranu Cyrusu reprodukcije, distribucije ili javnog izvođenja pjesme.

“Svaki obožavatelj pjesme "When I Was Your Man" Bruna Marsa zna da "Flowers" Miley Cyrus nije sam postigao sav taj uspjeh. "Flowers" duplira brojne melodijske, harmonijske i lirske elemente "When I Was Your Man", uključujući melodijski dizajn i slijed stihova, povezujuću bas liniju, određene taktove refrena, određene kazališne glazbene elemente, lirske elemente i specifične akorde progresije" napisano je u tužbi. 

Vjerojatno je da se misli na refren pjesme u kojem Cyrus pjeva I can buy myself flowers, a Mars ispjevava That I should've bought you flowers. Također, još jedna sličnost u stihovima je Should've gave you all my hours/When I had the chance Marsa te Talk to myself for hours/Say things you don't understand/I can take myself dancing. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Pitanje je zašto im je trebalo više od godinu i pol dana da podignu tužbu protiv "Flowers" i što će biti s Cyrusinim Grammyjem za najbolju pop izvedbu. To je bio njezin prvi zlatni gramofon, a uspjeh pjesme je neosporan s obzirom na to da je provela dva mjeseca na prvom mjestu glazbenih ljestvica u Americi, te čak 10 tjedana preko bare. Za sada se nitko od dvoje glazbenika nije oglasio.  

Pop kultura