FKA Twigs
Profimedia //

FKA Twigs

FKA Twigs konačno doživljava mainstream uspjeh koji je oduvijek izostajao iz njene karijere. Od debitantskog albuma koji je potresao tadašnje takozvano ‘’bež’’ razdoblje britanskih izvođača sa svojom inovativnom produkcijom, preko turneje s najpoznatijim licima vogue i LGBTQ+ scene, pa sve do dana - Twigs je jedna od najzanimljivijih glazbenica našeg vremena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FKA twigs (@fkatwigs)

Pjesmu koja je danas službeno izašla na sve streaming platforme smo imali prilike čuti prije godinu dana kada je s istom nastupala na Valentino reviji za proljeće ove godine. FKA Twigs ju je izvela usred same revije koja se održala u muzeju École des Beaux-Arts u Parizu na opće oduševljenje prisutnih, a obožavatelji su od tog trenutka vjerno čekali službeno predstavljanje ove pjesme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FKA twigs (@fkatwigs)

Kako je otkrila u nekoliko intervjua, Eusexua i istoimeni album su inspirirani njenim putovanjima po Europi, a posebice rejverskom scenom u Pragu. To se u pjesmi i čuje, gdje su hladnokrvni semplovi i jak bas jukstaponirani uz njen neosporno kvalitetan i visok glas. Pjesma je opravdala njene navode kako je izmišljena riječ eusexua oznaka za stanje senzualne euforije koju osoba može doživjeti sama ili s drugom osobom, a sama gradacija unutar pjesme i pojačavanje gotovo sinestetičkih melodija prije oštrog završetka se itekako može pripisati ovom izmišljenom osjećaju.

Cijeli album bi trebao izaći do kraja godine, a jedva čekamo jesensku party sezonu tijekom koje ćemo sigurno doživjeti razne eusexua osjećaje.

Pop kultura