Videospot Mama
Screenshot //

Raiven - Mama

Raiven, predstavnica Slovenije na ovogodišnjem Eurosongu je predstavila najnoviju pjesmu "Mama" u suradnji s repericom Mickom Lifom. Slovenska glazbenice je rekla da je pjesma "Mama" hommage ekipi s Eurosonga koju voli nazivati obitelji. Pri tome ne misli samo na svoj tim, nego na publiku po cijeloj Europi koja ju je podupirala.

"Tijekom mojih nastupa na Dori, pred-eurovizijskim događajima i samoj Euroviziji, primijetila sam da publika na Balkanu moju glazbu doživljava drugačije nego u Sloveniji. Zato se želim povezati s njima kroz singl ‘Mama‘ i pokazati koliko cijenim njihovu podršku" izjavila je Raiven.

U isto vrijeme je predstavila videospot, a vizualni identitet je sličan onom iz Eurosonga. Raiven je ovog puta odabrala prepoznatljive kostime našeg dizajnera Jurja Zigmana koji je radio kostime za Beyonce, SZA, Nicki Minaj, Lizzo. Spot je režirala Urša Premik, a koreografiju je osmislio Lukas Zuschlag. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐑𝐚𝐢𝐯𝐞𝐧 (@raivenofficial)

Singl "Mama" je poslužio kao najava europske turneje koja započinje 21.12. u Ljubljani, a na listi se još nalaze Poljska, Češka i Srbija. Raiven nije preskočila Hrvatsku te će 28. ožujka nastupiti u zagrebačkom klubu Boogaloo. "Europska turneja je, uz Euroviziju, najveći korak u mojoj karijeri. Jako sam uzbuđena što ću se ponovno povezati s obožavateljima diljem Europe i vidjeti kako će me ovo putovanje oblikovati kao umjetnicu."

Inače, Raiven je svoju pjesmu "Veronika" izvela na prošloj Dori u veljači, a s vremenom je postala jedna od omiljenih izvođačica na Eurosongu. Na kraju se smjestila na 23. mjestu, ali je jasno da ju to nije obeshrabrilo. Iskoristila je ogromnu platformu natjecanja i vrlo uspješno nastavlja svoju glazbenu karijeru. 

Pop kultura