Taylor Swift
Profimedia //

Taylor Swift

Mora se priznati da je Taylor Swfit zadnjih nekoliko dana bila na udaru gotovo svih, pogotovo politički lijevo orijentiranih obožavatelja. Na US Openu je viđena s Brittany Mahomes koja je otvoreno izrazila svoju podršku predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu. Nakon toga su se obožavatelji počeli pitati što se događa s Swiftinom političkom orijentacijom s ozbirom da je na izborima 2020. godine glasala za Joea Bidena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Stoga je Swift nešto iza ponoći po europskom vremenu na svojim društvenim mrežama objavila post u kojem je vrlo jasno napisala da podupire Kamalu Harris, demokratsku kandidatkinju za nadolazeće američke izbore. "Na predsjedničkim izborima 2024. glasat ću za Kamalu Harris i Tima Walza. Glasam za @kamalaharris jer se ona bori za prava i stvari za koje vjerujem da trebaju borkinju koja će ih braniti. Smatram da je ona čvrsta, nadarena liderica i vjerujem da možemo postići puno više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne kaos." napisala je Swift. Post je potpisala kao "childless cat lady" jer ju republikanac JD Vance točno tako opisao, naravno implicitno. 

Instagram post je u samo pola sata prikupio više od 2.5 milijuna lajkova stoga je malo je za napisati da je od trenutka objave eksplodirao. Timing njezine objave je značajan, jer ju je objavila točno nakon prve debate Harris i Trumpa s kojom je i započela post: "Kao i mnogi od vas, večeras sam gledala debatu." Harris je nakon debate održala govor i na izlasku s pozornice je u pozadini svirala "The Man", pjesma s njezinog albuma Lover. Također, u internetskoj trgovini je moguće kupiti Harris-Walz narukvicu prijateljstva koja je doživjela povratak na početku The Eras Tour. Za sve su zaslužni stihovi So make the friendship bracelets, take the moment and taste it/You've got no reason to be afraid iz pjesme "You're On Your Own Kid." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Swift je sve do 2018. godine bila tiho po pitanju političkih pitanja. Tada je prvi put odlučila javno progovoriti kada su se održavali izbori za američki Senat. Od tada je Swift počela pričati o politici te je u intervjuu za BBC rekla da jedino što ujutro čita su političke vijesti. Osim utjecaja na glazbu, njezin utjecaj na politiku je neupitan. Prošle godine je podijelila link na stranicu za registraciju za glasanje. Nakon toga im je pristiglo više od 35 000 registracija. Reagirao je Trump i rekao da mu se zbog tog njezina glazba sviđa "otprilike 25 posto manje." Swift je i ove godine preko Instagram storyja postavila isti link i tako pozvala birače da ostvare svoje građansko pravo s obzirom da se u Americi bez registracije ne može glasati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Pop kultura