PEXELS
//

PEXELS

Ispadanje kose možemo grupirati u reaktivno i progresivno ispadanje kose. Progresivno ispadanje kose spada u ono nasljedno, a reaktivno, kako mu ime kaže, spada u ispadanje kose uzrokovano vanjskim faktorima odnosno reakcija na neki od čimbenika kao što su promjena godišnjih doba, period nakon trudnoće, izloženost stresu, oporavak nakon bolesti i mnogi drugi. Ducray razumije koliko je važno pronaći učinkovito rješenje koje će vam pomoći vratiti snagu, volumen i gustoću vaše kose.

Zašto dolazi do reaktivnog ispadanja kose?

Genetika - Kao najčešći uzrok gubitka kose kod žena diljem svijeta, nasljedni čimbenici igraju značajnu ulogu u riziku od razvoja androgene alopecije kod žena. Rani znakovi ove vrste opadanja kose kod žena uključuju i stanjivanje kose.

Hormonalne promjene i menopauza - Naši hormoni utječu na zdravlje i funkciju svakog organa i sustava u našem tijelu. Dokazano je da je hormonski disbalans uzrok ispadanja kose kod žena, a on se najčešće događa u menopauzi.

Period nakon trudnoće i dojenja - Mnoge mlade mame pate od ispadanja kose nekoliko mjeseci nakon porođaja. Dermatolozi ovo stanje nazivaju prekomjernim ispadanjem kose. Pretjerano ispadanje kose nakon trudnoće uzrokovano je padom razine estrogena, ali je normalno.

Nuspojave od lijekova - Za neke žene koje žive s drugim kroničnim zdravstvenim stanjima, neugodna nuspojava nekih tretmana može uključivati razvoj androgene alopecije. Ovisno o stanju koje se liječi i dostupnim mogućnostima liječenja, možda će biti moguće prekinuti uzimanje lijeka koji uzrokuje gubitak kose kako bi se smanjio rizik od dugoročnih posljedica.

Visoke razine stresa - Tijekom stresnih razdoblja (bilo osobne li profesionalne prirode), moguće je da žene dožive ispadanje značajne količine kose.

Zračenje ili kemoterapija - Koriste se za liječenje raznih vrsta raka, poznato je da zračenje i kemoterapija uzrokuju značajan gubitak kose. Ovi su tretmani osmišljeni za ciljanje i ubijanje stanica raka. Vrlo je uobičajeno da žene koje su podvrgnute ovim tretmanima izgube kosu (iako ona obično ponovno izraste nakon što oni završe).

Frizure i estetski tretmani - Često zanemareno, nošenje frizura koje povlače tjeme ili podvrgavanje višestrukim kemijskim izbjeljivanjima ili estetskim tretmanima kose može rezultirati značajnim gubitkom kose tijekom vremena. 

Ducray rutina protiv ispadanja kose

Linija proizvoda protiv ispadanja kose kombinira najbolje od znanosti i prirode. Formulirana s aktivnim sastojcima koji su klinički dokazani, Ducray vam nudi rješenje koje je prilagođeno vašim specifičnim potrebama s naglaskom na reaktivno ispadanje kose.

Rutina uključuje:

1. KORAK: Anaphase+ šampon: Priprema vlasište i jača kosu od korijena, čineći je otpornijom na ispadanje, rutinu dopunite Ducray Anaphase+ regeneratorom za jačanje kose. 

2. KORAK: Isprobajte omiljen serum za oblikovanje kose - Ducray Neoptide EXPERT serum. Smanjuje ispadanje i potiče rast kose. Kronično ispadanje kose kod žena i muškaraca. Potporna njega prije i poslije transplatacije kose. Razvijen kako bi se rizik od razvoja alergijskih reakcija sveo na minimum, a potpuni tretman gotov je za 2 mjeseca. Sadrži ANCHORAN, ekstrakt mliječka, patentiranu, prirodnu djelatnu tvar koja potiče rast kose tako što djeluje na stanice koje su odgovorne za rast dlake. Zahvaljujući svom svojstvu učvršćivanja, zadržava dlaku u vlasištu. Anchoran potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 za jaču, deblju i otporniju kosu. Također, Lespedeza, prirodna djelatna tvar, regulira ciklus rasta kose usporavajući ispadanje kose dok Mangalidone, u kombinaciji s masažom, potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište.

3. KORAK: Ducray Creastim REACTIV losion protiv ispadanja kose - Losion protiv ispadanje kose. Kod akutnog ispadanja kose. Stres, dijeta, nakon poroda. Za snažniju kosu. Kreatin u kombinaciji s tetrapeptidima, potiče fazu rasta kose. Kompleks vitamina B5, B6 i B8 poznat po svojstvima jačanja strukture dlake sudjeluje u stvaranju kvalitetne kose. Lagana tekstura ne masti kosu. Za deblju i snažniju kosu.

4. KORAK: Ducray REACTIV kapsule protiv ispadanja kose - Ducray Anacaps REACTIV kapsule idealna su nadopuna tretmanima protiv ispadanja kose. U pakiranju se nalazi 30 kapsula. Za kosu, vlasište i nokte. Sadrže biotin koji doprinosi održavanju normalne kose i kože i niacin koji doprinosi održavanju normalne kože. Trudnice i dojilje ne smiju koristiti navedene kapsule.

Pobrinite se za svoju kosu i vratite svoje samopouzdanje. Redovitom upotrebom Ducray proizvoda, možete očekivati smanjenje ispadanja kose, poboljšanje gustoće i volumena, te vraćanje prirodnog sjaja i snage.

 

 

Ljepota