Lena Terlutter
Fotografije: Maja Kljaić //

Lena Terlutter

Rijetko se koji hrvatski pa i regionalni brend, izuzev LEI LOU by Alex Dojčinović, može pohvaliti činjenicom da među ambasadorima brenda ima svjetske influencerice s A-liste. I to kontinuirano s obzirom na to da su komade ove uspješne hrvatske modne kuće proteklih godina nosile Tamara Kalinić i Nesrin Sanad, ali i holivudske i glazbene zvijezde kao što su Eva Longoria, Kaley Cuoco, Mel B i Camila Cabello. Upravo je Dojčinović nedavno odjenula i Nicole Artukovich, lijepu američku Hrvaticu na njezinu dubrovačkom vjenčanju za Liama Stewarta, sina slavnoga svjetskog glazbenika Roda Stewarta i nekadašnjeg top-modela Rachel Hunter. Zašto? Jednostavno zato što Alex modu nikada nije doživljavala plošno, njezini su svjetonazori uvijek sezali izvan granica zemlje u kojoj je odrasla i u kojoj se ostvarila te joj činjenica da dolazi iz male zemlje nikada nije bila opravdanje da barem ne pokuša.

Tako je i zvijezda najnovije Lei Lou kampanje postala Lena Terlutter, prelijepa Njemica koja je po influence stažu već seniorka jer je iza nje više od dvadeset godina karijere, najprije u modellingu, a potom i na društvenim mrežama, na kojima ima više od milijun followera. Lena je danas ostvarena žena i četverostruka majka, vrlo uspješna poduzetnica, vlasnica dvaju butika u rodnom Kölnu, autorica knjige „Cologne Got Style“, filantropkinja i lifestyle blogerica koju obožavaju modne kuće Chanel, Chopard, Aston Martin i Cartier te koju u stopu, gotovo od samog početka karijere, kao najveća podrška prati njezin suprug Leonard Dobroshi. Lenin besprijekoran stil i pročišćena estetika upravo savršeno odgovaraju Aleksandrinom poimanju mode pa ne čudi što su brzo našle zajednički jezik i što ta suradnja uspješno traje, evo, već nekoliko godina. „Lei Lou zaista krasi prekrasan dizajn, no ono što mene posebno veseli u vezi brenda jest činjenica da iza njega stoji jedna vrlo inspirativna žena. Jako cijenim Alex i njezin rad, a i njezin osobni stil je uvijek besprijekoran.''

Lei Lou, osim toga, nimalo ne zaostaje za svjetskim brendovima s kojima surađujem, krasi ga iznimna kvaliteta izrade i divan dizajn. Moj je moto da nikada sa svojom publikom ne dijelim ono iza čega ne stojim sto posto, smatram da je ‘honest marketing’ vrlo važan želiš li zadržati svoju publiku i nastaviti rasti“, govori Lena i hvali nam se kako je proteklih godina akumulirala gotovo pun ormar Lei Lou komada koje obožava, a kao najdraže ipak ističe jednu haljinu od tila i bijelu košulju te korzet-haljinu iz aktualne kolekcije. Iako joj je moda u krvi, o vlastitom brendu ipak nije razmišljala bez obzira na to što su iza nje brojne kolaboracije s različitim modnim markama, a neke je kolekcije dizajnirala i za svoj Boutique Belgique, no to joj nije u fokusu jer, iskreno će, uz četvero djece jednostavno nema vremena za pokretanje još jednog biznisa.

„Ovo što sada radim odlično je uhodano te, uz naš način života i obaveze, ne ostavlja mi vremena za bilo što drugo. Osim toga, poslovi koje radim međusobno se naslanjaju jedan na drugi i maksimalno sam posvećena svakom od njih. Imam sreće što mi je suprug bezrezervna podrška, moj najbolji prijatelj te životni i poslovni partner jer, dok ja odrađujem kreativnu stranu našeg posla, on se bavi financijama i uredom. Zajednički brinemo o obitelji, puno radimo, ali djeca su nam bila i ostala prioritet. Trudimo se usaditi im ispravne vrijednosti i poticati ih u onome što ih veseli. Ne znam čime će se jednog dana baviti, ali da imaju smisla za modu - imaju“, otkriva nam ponosno žena koja je u influence poslu još od vremena kada se to tako nije niti zvalo. Još je 2009. pokrenula prvo svoj blog, a onda dvije godine poslije i profil na Instagramu, isprva kako bi promovirala ponudu svog butika. No ljudi su se na njezin opušteni i stylish život vrlo brzo „zakačili“ pa nije prošlo puno, i broj je pratitelja počeo rasti i rasti.

„Sjećam se još svoje prve objave na Instagramu. Bila je to slika s mojom kćeri Lucom, koja se tada taman bila rodila. Danas ima 12 godina te još dvije sestre i brata pa možete misliti koliko mi je brzo proletjelo to vrijeme. Danas je taj posao bitno drugačiji nego nekad. Možda malo prezasićen svim i svačim, ali ja sam, smatram, uspjela ostati autentična, odrastajući i sama sa svojom publikom pa me ovo što radim još veseli“, govori nam ova zaljubljenica u hrvatsku obalu, česta gošća Istre i Dalmacije, što također ne propušta podijeliti sa svojim pratiteljima, a osobito je, kaže, uz Split i Dubrovnik, očarana našim otocima – Korčulom, Bračem i Lošinjem. No na wishlisti obitelji Terlutter-Dobroshi još je jedna zemlja u našem bližem susjedstvu, iz jednog sasvim posebnog razloga. „Suprug Leonard korijene vuče iz Albanije, no još nismo bili ondje. Čekali smo da djeca malo porastu kako bismo bili spremni za taj put. Osobito želim posjetiti SOS Dječje selo u Prištini koje redovito pomažemo već mnogo godina“, otkrila je Lena.

LJETNI UPITNIK by Lena

LJETNI MUST HAVE?

Divne haljine, uključujući i one s potpisom Lei Lou, kupaći kostimi, neke odlične naočale iz Aleksandrine Optice La Vie i cool torbe.

NAJDRAŽI DIZAJNERSKI KOMAD LJETA 2024.?

Predimenzionirana slamnata torba Saint Laurent.

NA MOJOJ WISHLISTI SU...

Neki komadi iz aktualne Miu Miu kolekcije i puuuno bijelih haljina.

CIPELE SEZONE?

Bijele Chanelove balerinke Mary Jane.

LEI LOU HALJINA ZA RED CARPET?

Možda crvena iz nove kolekcije, prelijepa je.

PLAN PUTOVANJA ZA OVO LJETO?

Ljeta uvijek provodimo na jugu Francuske i u Portofinu, ondje se osjećamo kao kod kuće, s nama je u Francuskoj bila i Alex koja me upoznala i s većinom ljepota Hrvatske te se veselim stvaranju novih uspomena sa svojom obitelji i prijateljima baš na tim mjestima.

Moda