Roberto Cavalli ss25
launchmetrics //

Roberto Cavalli ss25

Sinoć je u Milanu vladala emotivna atmosfera. Nova Cavalli kolekcija je prikazana na prvoj reviji od smrti samog osnivača, kralja printa i modnog playboya Roberta Cavallija. Naravno, trenutni kreativni direktor Fausto Puglisi je tim povodom pozvao sve manekenke koje su inspirirale Roberta Cavallija i ujedno obilježile njegove najuspješnije kolekcije. Roberto Cavalli je preminuo u travnju ove godine, a možemo reći da mu je Puglisi pripremio dostojan hommage.

Tu su se našle Mariacarla Boscono, Eva Herzigova, Natasha Poly, Karen Elson, Joan Smalls, Isabeli Fontana i Alek Wek koje su ujedno nosile prerade kultnih vintage komada koji su Cavallija lansirali u svjetsku popularnost. Ostatak kolekcije se obraćao novom Cavalli klijentu koji je u ovoj kući godinama pronalazio utočište od terora tihog luksuza i anemične mode koja već nekoliko sezona vlada svijetom mode.

Puglisijev prvi znak odavanja počasti Cavalliju je odluka promjene smjera kolekcija, s novom preradom zebra printa i motiva ruža. U lipnju je reinterpretirao arhivski print zlatne zrake koji je dizajnirao Cavalli, a i on se pojavio u ovoj kolekciji. Naravno, tu su inovativni printovi na kožu koje je Cavalli svojedobno patentirao i odbio prodati Hermesu i ostalim kućama, ali i siluete koje ne ostavljaju puno toga na maštu.

Moda