Daniel Roseberry
launchmetrics //

Daniel Roseberry

Daniel Roseberry je jedno od onih imena u svijetu mode koje je svake godine sve zvučnije. Usudili bismo se reći da po zvučnosti parira i velikanima poput Johna Galliana, Jonathana Andersona i drugih koji su trenutno u utrci za The Fashion Award u kategoriji dizajnera godine. Ipak, američko regulatorno tijelo za modu Council of Fashion Designers of America (CFDA) je Roseberryja prepoznalo kao jednog od najboljih dizajnera na svijetu.

Roseberry se zbog svog neponovljivog rada za Schiaparelli pridružuje velikanima poput Toma Forda, Giorgija Armanija, Riccarda Tiscija, Karla Lagerfelda i drugih koji su za života primili ovu veliku nagradu. Schiaparelli je pod Roseberryjem postao jedan od najrelevantnijih brendova u širokom svijetu mode, a zbog njega se početkom ovog desetljeća rodio novi interes za svijet visoke mode. Njegovi Schiaparelli komadi su se pojavili na svim relevantnim osobama iz popularne kulture, od raznih nastupa Adele do same inauguracije američkog predsjednika gdje ga je nosila Lady Gaga.

Roseberry je jedan od rijetkih dizajnera koji je na čelu neke kuće ostao duže od tri godine (trenutni prosjek i gornja granica za nove dizajnere u starim kućama), a nadamo se da će njegov rad samo nastaviti u istom smjeru.

Moda