ICE CRONE NUTELLA BOMB
//

ICE CRONE NUTELLA BOMB

Sa Špancir Burger Festivala stižu sjajne vijesti: od 23. 08. do 01. 09. na Kapucinskom trgu u Varaždinu posjetitelji će prvi put imati priliku kušati jedinstvene burgere s mesom divljači Grofa Lovskog, kao i trenutno najpopularniju slasticu na svijetu – Ice Crone, hrskavo-mekano kroasan tijesto punjeno soft serve sladoledom.

Organizatori su ova dva slasna iznenađenja otkrili tik pred otvaranje, te sad znamo da se već od ranije poznatoj postavi Špancir Burger Festivala koju čine Chef’s burger by Ivan Pažanin, Institut za burgere by Mate Janković, Škartoc Ljubavi, Beg’s Plant Based, Thai Thai Streetfood, Ginglebells i Central Bar; pridružuju Grof Lovski i Ice Crone. 

Grof Lovski prvi je i jedini 100 % hrvatski brend posvećen mesu divljači. Njihove kobasice, salame i bresaole s mesom jelena i divlje svinje nalaze se na policama trgovačkih lanaca već nekoliko godina, a odnedavno Grof Lovski oduševljava brojne goste oblizekima s mesom divljači u Grof Lovski Grillu koji je otvoren tik do njihova pogona za preradu mesa u zelenoj Čazmi. Na Grofovu meniju ništa nije svakidašnje, a posebno se ističu slasni burgeri s mesom divljači koje burgerima daje posebnu teksturu i lakoću, budući da meso divljači sadrži manje masnoća od mesa domaće svinjetine ili junetine.

Na Špancir Burger Festivalu će se predstaviti dijelom asortimana koji inače nude u sklopu Grof Lovski Grilla, te će špancireri tako moći kušati: Lovski burger, Smash burger, Zvrk roštiljku, Lovski ćevape, Vatrene roštiljke i Šiš burger. Kako bismo vam možda olakšali odabir, spomenimo da je Lovski burger Grofov burger kuće i kod njega slasno meso dolazi u mekom brioche pecivu, a ističe se Lovski ljubičastim umakom na bazi luka, s dodatkom rikole, sira i pancete. A svakako bi valjalo kušati i Smash burger Grofa Lovskog s mesom divljači u savršeno mekom brioche pecivu. Ovaj burger obogaćen je aromatičnim žutim umakom, rastopljenim sirom, hrskavom pancetom i slasnim prženim lukom.

Slasne i mirisne kroasane će i na Špancir Burger Festivalu peći pred vama i puniti ih sladoledom od čokolade ili vanilije, a moći ćete birati između četiri okusa Ice Cronea. U ponudi će biti Hazelnut & Salted Caramel Ice Crone sa sladoledom od vanilije, slanom karamelom i komadićima lješnjaka, zatim Nutella Bomb Ice Crone sa sladoledom od čokolade, Nutellom i komadićima lješnjaka, Strawberry Sprinkle Ice Crone sa sladoledom od vanilije, jagodama i sirupom od jagoda te Pistachio Dream Ice Crone, sa sladoledom od vanilije, ganacheom od pistacija i komadićima pistacija. Upravo je ova kombinacija s pistacijom koju nabavljaju iz Italije, bila najveći hit ljetos u Zagrebu. Osim Ice Cronea, za one koji se zažele praktičnih slanih, hrskavih izvana, a mekanih iznutra K-Dogsa, bit će i njih.

Ako ste propustili prvu najavu Špancir Burger Festivala, podsjetimo da chef Mate Janković uz svoje diljem Hrvatske slavne burgere kao što su Classic i Bacon Jalapeño specijalno za Varaždin sprema i novitete, baš kao i chef Ivan Pažanin koji uz svoju legendarnu Crispy Kapulu, za špancirere najavljuje nove kreacije. Međimurski Škartoc Ljubavi ove godine će stvarati zazubice burgerima Šumski Fakin, Škartoc Burger i  Špekasti Dimsi s mesom mladog bika, zatim Fanko Čučom 2.0 s prženim pilećim fileom te Vegano burgerom od cikle. U slasnim, izdašnim a laganim burgerima u cijelosti spravljenim od namirnica biljnog porijekla moći ćete uživati na kućici Beg’s Plant Based te birati između Beg’s Trufflera, Beg’s Cheese Burgera i Beg’s Chicky Burgera. Ljubitelje egzotičnih okusa razveselit će ponuda na kućici Thai Thai Streetfood. Oni će predstaviti Tom Yum juneći burger koji donosi osvježavajući tajlandski okus, zatim Pulled Pork sendvič u kojem se spajaju slatkoća chutneyja i ssvježina azijske coleslaw salate s mangom i papajom, a u ponudi će imati i izdašni Pad Thai s prženim rezancima, te klasični tajlandski desert Mango Sticky Rice.

Za žedna će se grla pobrinuti ledeno Pan pivo, vrhunska vina, domaće rakije i bogat izbor bezalkoholnih pića na Central Baru, te čak 23 vrhunska koktela na Ginglebells kućici.

Odličnu atmosferu i glazbeni program garantira Ozren Kanceljak s timom vrhunskih DJ-a koji će svake večeri nastupati od 19:00 sati. Najmlađi će šetači do mile volje uživati u atraktivnoj Zagi Kids zoni gdje ih očekuju veliki bazen s dječjim pedalinama, trampolin, dva bungee trampolina te tri napuhanca s vertikalnim penjanjem za različite uzraste, počevši već s mališanima od dvije godine na više.

 

Lifestyle