Tata harper
Instagram //

Tata harper

Svi smo čuli za poznate sastojke u našim proizvodima za njegu kože kao što je hijaluron, retinol, vitamin C. Međutim, sastojak koji je poznat kao glukonolakton je manje razvikan, ali ima odličan učinak. Glukonolakton pripada grupi polihidroksilnih kiselina (PHA). Ne treba ga miješati s alfa-hidroksilnim kiselinama (AHA), jer su PHA blaže i manje iritiraju kožu. Baš zbog toga su sjajne za osjetljive tipove kože. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tata Harper Skincare (@tataharperskincare)

Glukonolakton ima učinak blage eksfolijacije kože. To znači da pomaže u uklanjanju mrtvih stanica s površine kože. Tako se poboljšava tekstura i tonus kože, a on ju ostavlja sjajnijom i zdravijom. Osim što hijaluronska kiselina pazi da naša koža bude hidratizirana, čak i glukonolakton ispunjava tu važnu ulogu. Naime, on ima sposobnost vezivanja vode, tj. on uzrokuje da se voda poput magneta skuplja oko njegovih čestica u dubljim slojevima kože. 

Također ima snažna antioksidativna svojstva koja štite kožu od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Zbog toga ima i anti-age svojstva. Ako postane stalni sastojak u vašoj skincare rutini, može pomoći u smanjenju finijih linija i bora. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eucerin Hrvatska (@eucerinhrvatska)

Njegova najveća prednost je što se može kombinirati s gotovo svim skincare sastojcima i odgovara osjetljivoj koži. Isto vrijedi napomenuti da ako imate izuzetno osjetljivu kožu lica, radije isprobajte djelovanje bilo kakvog proizvoda na manjoj površini kako bi bili potpuno sigurni. 

Što se tiče učestalosti upotrebe ovog sastojka, to ovisi o proizvodu koji koristite. Ako se nalazi u kremi za lice, onda je sigurno da ju koristite svakog dana ukoliko nije drugačije označeno. Glukonolakton je čest sastojak u formulama eksfolijatora za što se svakako savjetuje da se ne koristi svaki dan već najviše od 2 do 3 puta tjedno. 

Minimalist AHA PHA BHA 32% Face Peel
Promo //

Minimalist AHA PHA BHA 32% Face Peel

Ljepota