pexels
//

pexels

Neka digne ruku osoba koja sjedi osam sati u uredu i ne osjeti bol u donjem dijelu leđa, lopaticama i vratu. Ako ste došli do faze u životu kada zaista ne osjetite nikakvu nelagodu, onda nam hitno pošaljite trikove i savjete. Upravo zbog previše vremena provedenog ispred zaslona u sjedećem položaju, prošlo ljeto su me ukliještila leđa. Samo sam se jedno jutro probudila i nisam se mogla normalno ustati iz kreveta. Nekoliko dana prije su postojali znakovi da će me sustići, ali sam ih odlučila ignorirati. Dan kad ih više nisam mogla ignorirati je bio dan kada se nisam mogla sagnuti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakti Acupressure Mat (@shaktimats)

Išla sam kod doktora, ali je uslijedio pregled koji mi nije ništa previše otkrio. Znala sam da se moram pokrenuti iako sam i prije vježbala. Jedno vrijeme sam prestala s vježbanjem i u veljači sam počela s jogom. Kombinirala sam ju s dosta šetanja što se na kraju ispostavilo da nije bilo dovoljno. Kako bi spriječila ponovnu ukliještenost, ponovno sam počela vježbati. U bespućima interneta sam pronašla podlogu za akupunkturu. Odmah sam znala da mora funkcionirati kada sam pročitala da ju koristi Taylor Swift za vrijeme svoje turneje. Kada glazbenica poput nje kaže da joj nešto pomaže za bol u leđima onda to nije potrebno preispitivati niti sekunde, jer se ljudi u toj branši obično bore s jakim bolovima za vrijeme turneje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakti Acupressure Mat (@shaktimats)

Iako moja leđa trenutno nisu ljuta na moje osmosatno sjedenje, i dalje sam vrlo oprezna. Zbog toga sam odlučila kupiti podlogu akupunkturu. Nikada nisam išla na pravu akupunkturu koja uključuje bockanje iglica u tijelo, jer nisam imala dobru preporuku, a nisam imala hrabrosti otići na svoju ruku. Odlučila sam se kupiti podlogu brenda Shakti zbog odličnih recenzija na internetu. Ova podloga pomaže u napetosti mišića, nesanici i boli. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakti Acupressure Mat (@shaktimats)

Na podlogu sa šiljcima je preporuka leći bez odjeće jer će učinak biti bolji. Prije nego što legnete je dobro duboko udahnuti i onda se lagano spustiti. U početku mi je bilo neugodno, jer treba nekoliko minuta dok se koža navikne na bodlje, ali mi je znanje o pravilnom disanju iz joge dobro došlo. Preporučuje se da se leži nekih 20 minuta međutim prvi put nisam toliko izdržala nego duplo manje. Također se savjetuje da se legne prije spavanja kako bi REM faza sna bila što duža i kvalitetnija. Tu promjenu još uvijek nisam primijetiti s obzirom na to da Shakti podlogu ne koristim dugo već nekoliko dana. Ono što sam primijetila je da mi se smanjila bol u vratu. U sred dana me počeo boljeti vrati i navečer sam legla na podlogu ispod koje sam stavila jastuk i namjestila se točno na bolno područje. Sljedeće jutro sam se probudila sa znatno manje boli. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakti Acupressure Mat (@shaktimats)

Važno je na kraju da napomenem da nisam otkrila niti 5 posto potencijala ove podloge. Za sada sam oduševljena, mada zaista nisam sumnjala niti trenutka. Sada mi preostaje odgonetnuti na koje sve načine mi Shakti podloga može pomoći, a sudeći prema videima i uputama na internetu, mogućnosti je bezbroj.  

Lifestyle