Belle Epoque
//

Belle Epoque

Belle Époque Store među pionirima je luksuznih dućana u hotelskim kompleksima sa pet zvjezdica koji su u inozemstvu česti te zapravo postoji cijeli trend otvaranja takvih dućana kako bi gosti tijekom ljetovanja imali kompletnu uslugu. Otkud ste crpili inspiraciju te kako ste se odlučili upravo za tu poslovnu ideju?

Inspiracija se stvarala na svakom putovanju pomalo. Na tim putovanjima često zapisujem svoje misli i poslovne ideje. Jednom sam tako uspoređivala dva hotela u poznatim turističkim destinacijama. Obje vrlo poznate i vrlo aktivne. Jednom hotelu je očito bilo bolje. Uz prekrasne restorane, spa, uslugu i prirodu ondje su se mogli pohvaliti i mogućnošću sjajne kupnje. Sadrži niz malih ekskluzivnih trgovina u kojima je bilo vrlo živo. Spojite to s poznatim odmaralištima u Grčkoj i odgovor se nameće sam po sebi. To svoje zapažanje podijelila sam s bliskim prijateljima i partnerima pa smo pokrenuli Belle Époque.

Prvi concept store otvorili ste u Malom Lošinju, u sklopu hotela Bellevue, u prekrasnoj pitoresknoj uvali Čikat, koji je dio grupacija LHV Lošinj Hotels & Villas. Kakva su vam iskustva te po čemu se Lošinj razlikuje od drugih turističkih destinacija u Hrvatskoj?

U uvali Čikat svjedočimo razvoju istinskog luksuza na našoj obali. Tamo se, iz godine u godinu, uistinu ulažu golemi trud i sredstva. Otok Lošinj je kao otok vitalnosti na turističkoj karti Hrvatske prisutan još od razdoblja Belle Époquea. Poznato po napretku, umjetnosti i lakoći življenja (joie de vivre) nametnulo se kao idealno ime za Belle Époque butike. U to zlatno doba Lošinj je bio vrlo popularan među najzahtjevnijom publikom, s razlikom da tada ondje nije dolazila ljeti, nego zimi. Već su tada prepoznati benefiti lošinjske mikroklime. Na Lošinju zapravo leži potencijal sezone tijekom cijele godine, a ne samo četiri do šest mjeseci. I iz osobnog iskustva mogu potvrditi da se na Lošinju bolje i lakše diše jer, upravo zahvaljujući Lošinju, moja astma je godinama bez simptoma. Osim toga, otok nije podlegao apartmanizaciji i bespravnoj izgradnji, nego je zadržao kvalitetan prostor. Njegove obnovljene šetnice uz more i priroda na mene (a i na mnoge) djeluju upravo terapeutski. U takvom okruženju LHV Lošinj Hotels & Villas godinama neprestano rade na podizanju standarda svojih kapaciteta. Oni su shvatili da najbolji gosti traže iskustvo i sadržaj, da očekuju puno, ali puno i daju. Sadržaj i iskustvo su ono što goste vraća iz sezone u sezonu pa je njihov postotak tzv. repeatera iznimno visok u odnosu na prosjek tog turističkog segmenta, a to govori puno.

Osim hotela Bellevue, u kompleksu se nalazi i luksuzni hotel Alhambra, u sklopu kojega djeluje i restoran s Michelinovom zvjezdicom Alfred Keller te brojne ultra luksuzne vile. Dolaze li vam i njihovi gosti te što najviše kupuju?

Zaista imamo veliku čast te smo ponosni na posjetitelje iz hotela Alhambra i onih koji uživaju u čarima restorana Alfred Keller. Ti gosti dolaze po nešto posebno. Najviše vole birati sofisticirane modne dodatke i odjevne komade koji spajaju eleganciju i originalnost. Trudimo se za njih izabrati komade koji pričaju priču o eleganciji i suptilnom luksuzu te savršeno odgovaraju visokim standardima koje ti gosti traže i zaslužuju.

Belle Époque trgovine nalaze se i u Rovinju i Dubrovniku.

Tako je. Zahvaljujući povjerenju i viziji menadžmenta grupacije LHV Lošinj Hotels & Villas otvorila su nam se vrata suradnje s predstavnicima tada upravo uređenog velebnog hotela Grand Park u Rovinju gdje je uređena cijela šoping šetnica s iznimno zanimljivom ponudom koju gosti hvale. I što se dogodilo? Belle Époque u Rovinju primijetio je jedan kupac, a inače prijatelj vlasnika hotela Rixos u Dubrovniku i spojio nas. Dalje se sve odvijalo jako brzo. Oni su imali prekrasan, ali neiskorišten prostor, a mi znanje pa smo i ondje otvorili jednu prekrasnu Belle Époque trgovinu.

Ide vam u prilog što je u Hrvatskoj sve više hotela s pet zvjezdica jer je popunjavanje te ponude o kojoj govorite vezano upravo za njih?

Tako je. Usluga u bijelim rukavicama uz sve napore ne može zadovoljiti apsolutno sve želje modernih gostiju. Oni uvijek traže nešto više i tu se događa velik raskorak u ponudi. Belle Époque svojim inovativnim konceptom trgovine u kojoj nudi vrhunske strane brendove i ponešto domaćih zatvara tu prazninu. Zasad to radimo prilično dobro. Tome svjedoče rezultati iz anketa gostiju takvih hotela, ali i interes predstavnika drugih luksuznih hotela s kojma pregovaramo. Njih sve više zanima mogućnost suradnje s nama jer vrhunska ponuda u jednom butiku kakav je Belle Époque utječe na krajnji dojam gosta o tom hotelu

Koje sve brendove imate u Belle Époque Storeu? Kako birate odjeću te što gosti najviše kupuju?

Naši top brendovi u Belle Époque Storeu su Zimmermann, Missoni Mare, Camilla, Simkhai, Orlebar Brown, Eres, Melissa Odabash, Caravana, Aurelie Bidermann, Thierry Lasry i niz ostalih koji se mijenjanju iz sezone u sezonu. Odjeću biramo po tom joie de vivre osjećaju koji naša publika ima kada je na odmoru. Opušteniji su nego kod kuće pa se lakše odlučuju za opuštene, jedinstvene printove i snažne boje, odnosno statement accessoires. Naši kupci često traže nešto novo i drugačije. Mi smo ovdje da im to pružimo, da njihov odmor bude prilika da zabljesnu svojom jedinstvenošću.

Otkud vam dolaze kupci te je li se promijenio način kupnje s obzirom na razvoj tehnologije i sve veći trend online kupnje? 

Iz cijelog svijeta i sa svih kontinenata. Jako nam imponira kada nas uspoređuju s najboljim svjetskim trgovinama u Parizu, Milanu ili Londonu. Drago nam je što se u našim trgovinama osjećaju lijepo. Imamo redovite kupce, a žene nam često dolaze ujutro nakon doručka na probe. Lijepo je čuti kako im je naša trgovina vrhunska i, za razliku od online trgovine, nema čekanja paketa, nema nedoumica, a naše se osoblje uvijek trudi dati svoj maksimum. No ne zaziremo ni od web shopa. Na adresi bellepoque.hr možete pronaći omiljene komade i naručiti ih, a oni će vam stići na adresu ili vas pak dočekati u vašoj sobi. U Zagrebu smo početkom godine otvorili i šarmantni showroom u kojem klijentice mogu unaprijed vidjeti haljine koje će završiti u našim trgovinama na obali. Jedan poziv i imate svoj VIP termin.

Jesu li zahtjevi kupaca različiti na različitim destinacijama?

Da, definitivno primjećujemo kako se kupci i njihovi zahtjevi razlikuju ovisno o destinaciji. Svaki od naših dućana – bilo na Lošinju, u Rovinju, Dubrovniku ili Zagrebu – susreće se s jedinstvenim očekivanjima. To nije čudno jer svaka destinacija ima svoju priču, svoj vibe i svoje posebnosti. Naš je moto „Beautiful destinations deserve beautiful outfits“. Zato u svakom našem butiku nastojimo razumjeti što naši gosti traže i žele kako bismo im mogli ponuditi upravo ono što će njihov boravak učiniti još posebnijim.

Osim Belle Époque Storea, imate tvrtku koja je zastupnik luksuznih kozmetičkih proizvoda. Jedan od njih je skincare brand Perricone MD, koji ste nedavno predstavili. Kako na dinamičnom tržištu, u kojem se konkurencija pojavljuje gotovo svaki dan, ostati uspješan godinama?

Da bih ostala uspješna na tržištu koje se neprestano mijenja, fokusiram se na inovacije i prilagodljivost. Uvijek slušam što kupci žele i kako se svijet oko nas mijenja. Važno je graditi snažne odnose s ljudima – timom, partnerima, kupcima. Ne bojim se rizika, ali svaki korak temeljim na dubokom razumijevanju tržišta. I najvažnije, vjerujem u ono što radim i strastveno slijedim svoje vizije, uvijek s poštovanjem prema tradiciji i otvorenim srcem za nove prilike.

Kakva je vaša beauty rutina? Postoji li proizvod bez kojeg ne možete i kojem ste vjerni godinama?

Kvalitetni i čisti sastojci, znanstveno učinkoviti i redovitost njege iznimno su važni pa svaki tjedan napravim barem jedan do dva pilinga, večernja njega uključuje ili noćnu kremu ili ulje (trenutačno mi je favorit Chia ulje od Perricone MD), dok jutarnju/dnevnu njegu ne mogu zamisliti bez kvalitetnog čistača šminke, tonika, seruma i kreme sa SPF-om. Godinama koristim Perricone Cold Plasma + serum, multitasker koji može sve, a bogat je vitaminom C, peptidima i omega masnim kiselinama. Njega kose mi je također jako važna. John Masters Organics bio je moja ljubav na prvi miris i traje i danas.

Lifestyle